Bergen Filharmoniske Kor

Bergen Filharmoniske Kor

Bergen Filharmoniske Kor ble reorganisert og formelt stiftet i 1919, men har som Bergen Filharmoniske Orkester røtter tilbake til 1765. Foto: Magnus Skrede

Koret er tilknyttet Musikkselskapet Harmonien og har rundt 100 sangere. Vi øver i Grieghallen hver onsdag fra fra kl. 19.00 til 21.30 under ledelse av kormester Håkon Matti Skrede. Sammen med et av verdens eldste symfoniorkestre har vi både lange tradisjoner og fantastiske opplevelser! Koret har det siste tiåret blitt stadig bedre og fått bryne seg på mange krevende verk.

Plateinnspillinger med gode internasjonale anmeldelser og et økende antall oppgaver er tydelige tegn på et kor med ambisjoner. Et definitivt høydepunkt er at vår innspilling av Janáčeks Glagolitic Mass ble nominert til Grammy 2017 for “Best Choral Performance”. Vi er veldig stolte av å ha blitt tildelt denne æren sammen med våre venner i Bergen Filharmoniske Orkester, Edvard Grieg Kor, Collegium Musicum og de øvrige artistene.

Har du lyst til å være med?

Bergen Filharmoniske Kor har alltid behov for gode sangere som har lyst til å bidra til den videre utviklingen av koret. Har du lyst til å prioritere korsang og å synge med et av Europas beste orkestre i Bergens storstue, er vi kanskje koret for deg.

Repertoar

Vårt repertoar består av alle typer korverk – fra de gamle mestere til uroppførelser av helt nyskrevne verk. Korets program bestemmes i hovedsak av Harmoniens programkomite, men når vi har kapasitet arrangerer vi også mindre konserter, enten a capella eller med mindre instrumentbesetning. Korets spesialitet ligger ikke innen en bestemt stilart eller epoke – vi synger like gjerne operetter som store kirkemusikalske verk. Vår hjemmearena er hovedscenen i Grieghallen og de aller fleste konserter holdes i nært samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester eller Bergen Nasjonale Opera.

Du er velkommen!

Vi har prøvesang i begynnelsen av hvert semester. Vi har spesielt behov for mannsstemmer, men gode sopraner og alter er også velkomne til å prøvesynge!
Meld din interesse her!

For mer informasjon om oss, se
www.bfkor.no
facebook.com/Bergen.Filharmoniske.Kor

For spørsmål om koret: kontakt styreleder Trude Sletteland
styreleder@bfkor.no