Musikalske julegaver

Musikalske julegaver

Gi dem du er glad i gode musikalske opplevelser i julegave! Under ser du noen gaveforslag til dem som har alt. For flere ideer kan du se hele programmet vårt, samt oversikt over alle de ulike abonnementsseriene vi tilbyr. Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne på 55 21 62 28 eller marked@harmonien.no.

 

 

The Blue Planet in Concert

The Blue Planet in Concert

En uforglemmelig visuell og musikalsk reise gjennom de villeste og vakreste delene av vår blå planet.

Torsdag 13. og fredag 14. februar kl. 19.00 i Grieghallen

The Blue Planet in Concert er en reise i våre hav. Vi møter både vennlige og mindre vennlige vesener, og feirer samtidig de mystiske havenes og korallrevenes skjønnhet og fargeprakt. Dette er en live film-produksjon med spesielt redigert billedmateriale fra BBCs legendariske serie, og med George Fentons majestetiske og rørende originalmusikk. Bli med når kameraene dykker ned i de åpne hav for å utforske det enorme og skjulte livet dypt der nede. Bli med under isen eller inn i de varme koralhavene.

Kveldens dirigent, George Fenton, er en av Storbritannias mest suksessrike og prisvinnende komponister og har skrevet musikk for en rekke filmer og TV-serier, deriblant Cry Freedom, Gandhi og krimserien Bergerac.

Konserten varer ca. 90 minutter og framføres med fullt symfoniorkester som spiller live til filmen som vises på stort lerret.

Mer informasjon og billetter

Familiekonsert: Sustain

Familiekonsert: Sustain

Hvilken lyd lager havet? Hvilken lyd lager plasten som vi etterlater oss? Hver tid har sine utfordringer, vår tid har mange.

Lørdag 25. januar kl. 14.00 i Grieghallen

Sustain er en vakker, leken og sterk konsertforestilling om menneskets forhold til naturen. Kunstnerne har lett etter lyder, sett etter øyeblikk og skapt et unikt lydlandskap der fem lekne musikere spiller på spesialbygde instrumenter av plastboss.

Musikken er uten ord, men likevel meningsbærende, sterk og nær. Bodil Lunde Rørtveits mangfoldige stemme står sentralt, og det vokale uttrykket er inspirert av fugler og lyden av havet. Gjennom et auditivt og visuelt univers vender vi blikket mot oss selv, og ser hvordan vi som enkeltmennesker og samfunn skaper en felles fremtid.

Sustain vekket sterke følelser hos publikum under urpremieren under Festspillene i Bergen i 2017 og har siden da blitt spilt blant annet på Kongsbergjazz og åpningen av Oslo som Miljøhovedstad 2019. Nå spilles Sustain for første gang sammen med symfoniorkester.

Mer informasjon og billetter

Sibelius' fiolinkonsert

Sibelius' fiolinkonsert

Med kombinasjonen James Ehnes, Edward Gardner og orkesteret, ligger alt til rette for en ekstraordinær opplevelse i Sibelius’ fiolinkonsert.

Torsdag 20. februar kl. 19.30 i Grieghallen

I sitt symfoniske dikt Tapiola fra 1926, ett av hans siste store verk, fant Sibelius nok en gang inspirasjon i finsk mytologi. Tapio er skogsguden og Tapiola hans kongerike. Jean Sibelius var glad i fiolinen, og som ung var det fiolinist han ønsket å bli. Kjærligheten til instrumentet kommer klart til uttrykk i den romantiske fiolinkonserten, et av hans største mesterverk. Med James Ehnes i solistrollen blir dette en ekstraordinær opplevelse.

Carl Nielsens femte symfoni ble komponert i 1922, noen år etter den første verdenskrigen, noe som kan høres i verket. Symfonien har ikke en undertittel, i motsetning til de tre forutgående. Selv sa Nielsen at alle hans symfonier egentlig handlet om det samme – kontrast og opposisjon, sovende krefter i motsetning til de aktive.

Mer informasjon og billetter

Konsertserier

Konsertserier

Gi en serie med våre beste konserter i julegave, og bli gjerne med selv! Dere får fast plass i salen og kan nyte stor musikk sammen. 

Med en konsertserie skaffer du deg både store opplevelser og en god vane. Klassisk musikk, korverk og opera framført av solister og orkester av ypperste kvalitet, bys deg og dine venner hver uke eller så ofte du ønsker. Du kan gjerne kjøpe abonnement også etter at sesongen har startet. Kontakt oss i markedsavdelingen på 55 21 62 28 eller marked@harmonien.no, så finner vi en løsning som passer for deg! Se våre ulike konsertserier.

Gavekort på musikkopplevelser

Nå kan du kjøpe digitale gavekort på musikkopplevelser med Bergen Filharmoniske Orkester!

Du velger utseende på kortet, og legger ved en personlig hilsen som tekst, bilde eller video dersom du ønsker. Fullfør kjøpet og legg så til mottakers telefonnummer. Du velger selv hvilket beløp du ønsker å gi. Mottakeren bruker kortet til å kjøpe billetter til Harmoniens konserter i Grieghallens billettkontor. Kortet kan brukes i ett år fra kjøpsdato.

Ingen e-post eller utskrift er nødvendig. Gavekortet leveres i DiggEcard-appen rett på mobilen til mottaker på det tidspunktet du bestemmer. 

 

Mer om DiggEcard: 

DiggEcard er verdens første app som lar deg kjøpe, sende, motta og bruke gavekort rett fra mobil. Mottager får melding om gavekortet som SMS og som pushmelding på den dato og tidspunkt du bestemmer. Når mottager har laget sin profil, for å verifisere at de er riktig mottager av gavekortet, får de se din personlige hilsen og video/bilde samt kan bruke gavekortet. Skulle de være så uheldig å miste mobilen er gavekortet fortsatt lagret på profilen deres slik at det ikke går tapt. I tillegg så minner vi mottager på at gavekortet er i ferd med å løpe ut slik at de får brukt det.

Innspillinger med Bergen Filharmoniske Orkester

Bergen Filharmoniske Orkester er aktiv på CD-markedet og spiller for tiden inn på tre internasjonale selskaper: Chandos, BIS og Hyperion. I tillegg kommer enkeltutgivelser på Ondine og Aurora. Flere av utgivelsene er prisvinnere og omtales regelmessig i internasjonalt ledende fagblader og aviser. Diskografien består av over 130 utgivelser. I vår musikkbutikk kan du se hele utvalget og bestille CDer direkte fra forlaget. Besøk musikkbutikken.