Beethovens niende

Beethovens niende

Torsdag 2. mai - Fredag 3. mai

Grieghallen

Kjøp billett

Torsdag 2. mai kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-05-02 19:30:00 2019-05-02 22:30:00 Europe/Oslo Beethovens niende Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 3. mai kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-05-03 19:30:00 2019-05-03 22:30:00 Europe/Oslo Beethovens niende Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Sjefdirigenten avrunder sesongen med Beethovens jublende niende symfoni, et av den klassiske musikkens mest framførte og mest kjente verk. 

Det er bare å glede seg over mesterens verk, fra den forsiktige begynnelsen til sistesatsens Ode til gleden med orkester, kor og solister.

Beethovens livsbejaende mesterstykke er et musikalsk ikon som ikke minst er kjent for det mektige sluttkoret med fullt orkester, kor og solister. Den er i dag Europas nasjonalsang og representerer sentrale europeiske verdier som frihet, fred og solidaritet.

En fremførelse av Beethovens niende symfoni, åndens knusende seier over materien, etterlater aldri lytteren uberørt. Vi er stolte over å presentere et sterkt lag med norske sangere ledet av Edward Gardner.

Kveldens første verk, Schönbergs ekspressive monodrama Erwartung, handler om en ung kvinne som vandrer hvileløst i en månelys skog på leting sin elsker som tilsynelatende har forlatt henne, men som hun til slutt finner død. Verkets solist Sara Jakubiak medvirket på Harmoniens Grammynominerte innspilling av Janáčeks Glagolitiske messe.

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen

Tett på i foajeen: Musikalsk nachspiel

Jutta Morgenstern fiolin
Reinis Birznieks cello
Torleif Torgersen hammerklaver

Ludwig van Beethoven Trio, Ti variasjoner over Wenzel Müllers lied "Ich bin der Schneider Kakadu"

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 9
Arnold Schönberg: Gurre-Lieder