BIT20 Ensemble – Exotica

BIT20 Ensemble – Exotica

Torsdag 13. september

Grieghallen

Kjøp billett

Torsdag 13. september kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-09-13 19:30:00 2018-09-13 22:30:00 Europe/Oslo BIT20 Ensemble – Exotica Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Sjangergrenser sprenges når BIT20 byr på sin egen vri av easy-listening, exotica og improvisasjon med inviterte gjester fra øverste hylle – Kjetil Møster, Jørgen Træen og Vinko Globokar.

BIT20 Ensemble har et kreativt drømmelag av musikere og solister med seg når de inviterer til en leken kveld med easy-listening, exotica, improvisasjon og reinspikka avantgardisme.

Exotica-sjangeren, en slags easy-listening folkemusikk som hadde sitt opphav på 1950-tallet, gjenskapes i ny og moderne drakt på kveldens konsert. Det blir gjensyn med den fransk-slovenske avantgardisten Vinko Globokar som har et nært forhold til BIT20. Han har skrevet to av kveldens verk og vektlegger spontanitet og improvisasjon i alt han gjør.

Kjetil Møster er kjent for sin store musikalske bredde, og har spilt med alt fra Datarock og Lars Vaular til Chick Corea, mens Jørgen Træen har rik erfaring både som plateprodusent, musiker og elektronika-artist.

«Music can name the unnameable and communicate the unknowable», Leonard Bernstein