Velkommen til Bli inspirert!

Velkommen til Bli inspirert!

Hei! Jeg heter Ingeborg. Jeg er sanger, fiolinist og orkesterpedagog i Bergen Filharmoniske Orkester. Snart kommer jeg på besøk til skolen din, og med meg i sekken har jeg musikk og historier. For om kort tid skal du på besøk til Bergens største liveband og oppleve musikk du kanskje aldri har hørt før, i et prosjekt vi kaller for Bli inspirert!

Foto: Øyvind Toft

Det er veldig spennende og bra å prøve nye ting, men samtidig kan det være skummelt, rart og gi deg mange nye ting å lure på. Når jeg kommer på besøk er det for å være en slags trailer for konserten du skal på, og forberede deg på det du skal oppleve. Det er nemlig mye gøyere å gå på konsert når du kan litt om musikken som spilles! Det er litt som å gå på en konsert med en artist du liker fra før, da kan du synge med for du kan teksten, og du husker den sommeren du hørte akkurat denne låten på repeat. Eller om du hører på musikken fra et spill du liker, og tenker tilbake på hvordan du følte deg da du slo sistebossen – den følelsen av å ville reise seg og rope “YES!”. Det at du har et forhold til musikken fra før, gjør at du kan oppleve så uendelig mye mer.

Enten du har vært og hørt et orkester live før eller ei, håper jeg å gjøre deg litt interessert og nysgjerrig. Hvorfor er musikerne så pent kledd? Hvorfor er det så mye “bråk” på scenen før de begynner å spille musikken? Hvorfor reiser musikerne seg når dirigenten kommer frem? Dette og mer til vil du få svar på i løpet av Bli inspirert!. Og har du flere spørsmål, så skal jeg gjøre mitt beste for å svare på dem.

Vi sees supersnart!