Det var en gang…

Det var en gang…

La musikken være lydsporet til din unike fortelling!

I film og spill er det lett å vite hva handlingen er i en historie, for vi får det hele inn med teskje. Historien fortelles både i bilde og i lyd. Når du ser en film eller spiller et spill, er musikken med på laget. Trommene begynner, basunene tordner og kontrabassene filer i vei – da vet du at det skal skje noe skikkelig skummelt. Eller fiolinene spiller lyst og tynt, fløyten har en vakker melodi med langsomt fallende toner – da har det nok skjedd noe trist. Kanskje helten er såret? Kanskje noen er død… 

Men hva skjer når du fjerner bildet? Når det ikke er noen video, når alt bare er lyd?

Når vi lytter på soundtracket til en film vi kjenner, kan vi huske hvordan det var. Vi kan huske Captain Jack Sparrow og hvor kule kampene i Pirates of the Caribbean var, vi kan huske magien i Ringenes Herre, og vi kan huske Harry Potters verden. Men hva skjer når vi ikke lenger har denne referansen, når musikken ikke tilhører en historie vi kjenner fra før? Da skjer det nemlig noe utrolig kult – om du bare tør å lytte.

For du er blitt så stor og har levd så lenge at hodet ditt er fullt av musikalske referanser. Du vet hva musikken betyr selv om ingen har fortalt det til deg. Du vet når musikken er trist, når den er spennende, når den er glad, når den er triumferende – og det er helt unikt til deg! Å lytte til episk, symfonisk musikk gir deg muligheten til å lage din helt egen historie! Det kan være gøy, skummelt, spennende… og til og med trist.

Nå har du lyttet til musikk Bergen Filharmoniske Orkester har spilt. Den snikende, skumle fagotten… kanskje det er en ond drage? En sykdom, en innbruddstyv, en fremmed makt som skal invadere Norge? Og den glade, lekne fløyten, kanskje det er helten vår? Kanskje er de ikke personer i det hele tatt, men bare følelser som sloss med hverandre? Det er så kult, for det er helt opp til deg! Og din opplevelse av musikken, din historie, er helt, helt unik.

Velkommen inn i musikken, og la deg bli inspirert!

Og om du tør og vil, vil jeg gjerne høre historien din!
Skriv i feltet under, eller send til ingeborg@harmonien.no