Grieghallen under Sykkel-VM

Grieghallen under Sykkel-VM

Sykkel-VM arrangeres i Bergen 16. – 24. september i år. Dette er et av verdens største idrettsarrangementer med blant annet løyper i sentrum, mye publikum og stengte gater. Mesterskapet når ut til over 300 millioner TV-seere. Grieghallen skal være hovedkvarter under arrangementet. Dette innebærer noen konsekvenser for andre arrangementer som skal avvikles parallelt i Grieghallen.

Stengte veier

Siden mange veier blir stengt for vanlig trafikk under arrangementet og kollektivtrafikken legges om, vil nok flere bli berørt på ulike måter. Særlig gjelder det for dem som har behov for å bruke bil eller buss.

Gående og syklende kan krysse løypene på gitte områder og vakter vil sluse folk over (se kommunens egen planer på www.bergen.kommune.no/sykkelvm).

Veiene rundt Grieghallen vil være helt avstengt mellom kl. 08.30 og 19.00. Lars Hillesgate er stengt hele døgnet. 

Parkering

Det vil altså ikke være mulig å parkere i Grieg Park, parkeringshallen i tilknytning til Grieghallen. Alternativ parkering må dermed benyttes. Nærmeste parkeringshus vil være ByGarasjen. Også i forkant av Sykkel-VM vil parkeringshallen være stengt på grunn av rigging.

Adkomst

Siden store deler av Grieghallen er i bruk som hovedkvarter (blant annet til akkreditering, pressesenter m.m.) vil det ved noen parallelle arrangementer medføre endring av inngangsparti, pausearealer etc.
Vi vil selvsagt gjøre vårt ytterste for at alle arrangementer under Sykkel-VM vil forløpe på en så smidig måte som mulig, og ber om forståelse dersom det oppstår utfordringer underveis.

Vi gleder oss til å være med å arrangere Sykkel-VM og er stolt over å være hovedkvarter under arrangementet!

Tekst: Grieghallen