Bergen Filharmoniske Orkester til Edinburgh International Festival

Bergen Filharmoniske Orkester til Edinburgh International Festival

Sjefdirigent Edward Gardner tar med seg Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Kor, Edvard Grieg Kor og Collegiûm Mûsicûms Kor til Edinburgh International Festival 2017.

Sjefdirigent Edward Gardner tar med seg Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Kor, Edvard Grieg Kor og Collegiûm Mûsicûms Kor til Edinburgh International Festival for to konserter 12. og 13. august 2017. På programmet står en konsertant framføring av Benjamin Brittens opera Peter Grimes, i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera og med Stuart Skelton i tittelrollen, samt en konsert med symfonisk program hvor Griegs klaverkonsert og Elgars første symfoni inngår. 

«Det er noe med Bergen som passer så bra for Peter Grimes. Jeg ser fram til å framføre operaen der i mai, og så i Edinburgh i august. Det vil være en stolt stund for oss å kunne presentere disse lyriske programmene på Edinburgh International Festival. Jeg kan disse partiturene inn og ut, og med våre fantastiske musikere, er jeg sikker på at vi kan få dem til å leve.

Orkesterets besøk til Edinburgh er et naturlig steg videre etter suksessene med de to siste turneene til Tyskland og England. Jeg er også strålende fornøyd med at vi tar med oss tre fantastiske kor. Disse har transformert korscenen i Bergen de siste årene. De holder høyeste internasjonale nivå. Jeg kan knapt vente!», sier Edward Gardner.

Direktør Bernt E. Bauge sier at «det er fantastisk for et norsk orkester og kor å bli invitert til å framføre en så ikonisk opera som Peter Grimes i Edinburgh. Dette er stort for oss, og vi tar med oss nærmere 250 musikere og sangere til Edinburgh».

På programmet står to konserter i ærverdige Usher Hall:

Lørdag 12. august kl. 19.45:

Edward Gardner, dirigent
Paul Lewis, klaver

Richard Wagner: Rienzi Ouverture
Edvard Grieg: Klaverkonsert i a-moll
Edward Elgar: Symfoni nr. 1

Søndag 13. august kl. 18.00:

Edward Gardner, dirigent
Stuart Skelton, tenor
Susan Bickley, alt
Christopher Purvis, baryton
Solister og kor

Benjamin Britten: Peter Grimes
(samarbeid med Bergen Nasjonale Opera)

Bergenspublikummet kan oppleve denne oppsetningen av Peter Grimes under Festspillene i Bergen i Grieghallen tirsdag 30. mai.


Bergen Filharmoniske Orkester 15. mars 2017
Henning Målsnes
91 59 83 92 / henning@harmonien.no