Bergen Filharmoniske Kor

Bergen Filharmoniske Kor

Bergen Filharmoniske Kor ble formelt stiftet i 1919, men har som Bergen Filharmoniske Orkester røtter tilbake til 1765. Koret er tilknyttet Musikkselskapet Harmonien og har rundt 100 sangere. Vi øver i Grieghallen hver onsdag fra fra kl. 19.00 til 21.30 under ledelse av kormester Håkon Matti Skrede.

Koret har det siste tiåret blitt stadig bedre og fått bryne seg på mange krevende verker. Plateinnspillinger med gode internasjonale anmeldelser og et økende antall oppgaver er tydelige tegn på et kor med ambisjoner. Vi har et fantastisk orkester å matche! 

Repertoar

Vi synger alt fra barokk- til filmmusikk. I sesongen 2016-17 er koret med på disse konsertene:

Sagas - Orchestral fantasy music
Beethovens niende
Haydns Skapelsen
I ukjent farvann
Star Wars
Ein deutsches Requiem
Peter Grimes

Har du lyst til å være med?

Bergen Filharmoniske Kor har alltid behov for gode sangere som har lyst til å bidra til den videre utviklingen av koret. Har du lyst til å prioritere korsang og å synge med et av Europas beste orkestre i Bergens storstue, er vi kanskje koret for deg.

Som nytt medlem i Bergen Filharmoniske Kor kan du få hjelp med din videre utvikling som sanger. Vi formidler timer med dyktige sangpedagoger og arrangerer egne seminarer.

Prøvesang

Prøvesang til Bergen Filharmoniske Kor er som kort sangtime. Du gjør oppvarmingsøvelser sammen med dirigent Håkon Matti Skrede og får tips og råd til hvordan du kan bruke stemmen din. Du trenger ikke forberede noen sanger. Det blir lagt vekt på god intonasjon (at du synger rent) og at du har lyst til å bli en bedre sanger.

Vi har prøvesang i begynnelsen av hvert semester. Vi har spesielt behov for mannsstemmer og alter, men gode sopraner er også velkommen til å prøvesynge!

Kontakt styreleder Trude Sletteland
telefon 995 30 718
styreleder@bfk.no

For mer informasjon om oss, se
www.bfkor.no
facebook.com/Bergen.Filharmoniske.Kor