Musikalske julegaver

Musikalske julegaver

Gi dem du er glad i gode musikalske opplevelser i julegave! Bestill på nett og skriv ut hjemme helt frem til gavene skal åpnes.
Du kan også kontakte oss på marked@harmonien.no eller tlf. 55 21 62 28 hverdager 9-15 til og med 21. desember.

Hollywood Rhapsody

Hollywood Rhapsody

En konsert hvor vi gjenskaper filmklassikernes magiske atmosfære med musikk.

Torsdag 11. januar kl. 19:30
Fredag 12. januar kl. 19:30
Grieghallen

Vi inviterer til en storslått feiring av Hollywoods filmmusikk-nostalgi når John Wilson og orkesteret slår an tonen med Newmans fanfare for 20th Century Fox.

I Grieghallens mørke gjenskapes filmklassikernes magiske atmosfære og spenning med musikk. Lukk øynene og du ser for deg Clark Gable og Vivien Leigh i het omfavnelse, Charlton Heston som Ben Hur i rasende hesteløp på romernes sirkus eller den intense dusjscenen fra Hitchcocks thriller Psycho.

«Technicolour for ørene» skrev en britisk anmelderom konserten da den ble framført på BBC Proms.

Kjøp billetter i julegave

Familiekonsert: Det magiske orkesteret

Familiekonsert: Det magiske orkesteret

Konsertene på lørdag ettermiddag er hele familiens inngangsbillett til den klassiske musikkens verden.

Lørdag 20. januar
Grieghallen

Kl. 13.00: Aktiviteter og åpen kafé i foajeen
Kl. 14.00: Konsert

I forkant av konserten blir det åpen dag med musikerne i Bergen Filharmoniske Orkester -prøv instrumenter, hør minikonserter og finn ut om du har en dirigent i magen.

På konserten får du høre et verk som på en fin måte presenterer alle instrumentene i orkesteret - Brittens En ung persons guide til orkesteret.

Kjøp billetter i julegave

Gardner og Sibelius

Gardner og Sibelius

Sesongens solistprofil Lise Davidsen synger Wagners Wesendonck-lieder, og sjefdirigenten tolker Sibelius.

Torsdag 25. januar
Grieghallen

Edward Gardner fortsetter sitt nordiske fokus, denne gang med Sibelius. Tonediktet Luonnotar (naturens datter), med tekst fra Finlands nasjonalepos Kalevala, tar for seg ulike myter om verdens skapelse.

Sibelius’ femte symfoni er sammen med andresymfonien (som framføres kommende uke) kanskje hans mest populære. Konserten innledes med norgespremiere på den britiske komponisten Ryan Wigglesworths Clocks from a Winter’s Tale, basert på en opera som fikk sin premiere i vår.

Sesongens solistprofil Lise Davidsen er solist i både Luonnotar og Wagners rørende Wesendonck-lieder, komponert til fem lidenskapelige dikt skrevet av Mathilde Wesendonck, Wagners elskerinne. Sangene ble i sin tid udødeliggjort av en annen norsk sopran, Kirsten Flagstad.

Kjøp billetter i julegave

Verdis Requiem

Verdis Requiem

Giuseppe Verdis mesterstykke står i en klasse for seg.

Torsdag 22. mars - Fredag 23. mars
Grieghallen

Da han komponerte sitt Requiem i 1873 var han 60 år gammel og på toppen av sin karriere med sine 25 operaer. Den italienske melodimakeren kunne ikke kvitte seg med sin dramatiske puls selv om han skulle skrive et rekviem.

Det gjorde han heller ikke. Verket inneholder alt fra det mest introverte og skjøre til det ekstroverte og voldsomt lidenskapelige. Alle elementer er mesterlig satt sammen – orkester, kor, solister, dramatikk, følelser og spenning. Alt bidrar til verkets udødelighet og uimotståelige appell.

Det er bare å glede seg til å høre sesongens solistprofil Lise Davidsen som også tidligere har samarbeidet med Edward Gardner i Verdis Requiem.

Kjøp billetter i julegave

Gavekort på musikkopplevelser

Nå kan du kjøpe digitale gavekort på musikkopplevelser med Bergen Filharmoniske Orkester!

Du velger utseende på kortet, og legger ved en personlig hilsen som tekst, bilde eller video dersom du ønsker. Fullfør kjøpet og legg så til mottakers telefonnummer. Du velger selv hvilket beløp du ønsker å gi. Mottakeren bruker kortet til å kjøpe billetter til Harmoniens konserter i Grieghallens billettkontor. Kortet kan brukes i ett år fra kjøpsdato.

Ingen e-post eller utskrift er nødvendig. Gavekortet leveres i DiggEcard-appen rett på mobilen til mottaker på det tidspunktet du bestemmer. 

 

Mer om DiggEcard: 

DiggEcard er verdens første app som lar deg kjøpe, sende, motta og bruke gavekort rett fra mobil. Mottager får melding om gavekortet som SMS og som pushmelding på den dato og tidspunkt du bestemmer. Når mottager har laget sin profil, for å verifisere at de er riktig mottager av gavekortet, får de se din personlige hilsen og video/bilde samt kan bruke gavekortet. Skulle de være så uheldig å miste mobilen er gavekortet fortsatt lagret på profilen deres slik at det ikke går tapt. I tillegg så minner vi mottager på at gavekortet er i ferd med å løpe ut slik at de får brukt det.

Konsertserier

Gi en serie med våre beste konserter i julegave, og bli gjerne med selv! Dere får fast plass i salen og kan nyte stor musikk sammen. 

Med en konsertserie skaffer du deg både store opplevelser og en god vane. Klassisk musikk, korverk og opera framført av solister og orkester av ypperste kvalitet, bys deg og dine venner hver uke eller så ofte du ønsker. Du kan gjerne kjøpe abonnement også etter at sesongen har startet. Kontakt oss i markedsavdelingen, så finner vi en løsning som passer for deg!

Se våre ulike konsertserier.

Innspillinger med Bergen Filharmoniske Orkester

Bergen Filharmoniske Orkester er aktiv på CD-markedet og spiller for tiden inn på tre internasjonale selskaper: Chandos, BIS og Hyperion. I tillegg kommer enkeltutgivelser på Ondine og Aurora. Flere av utgivelsene er prisvinnere og omtales regelmessig i internasjonalt ledende fagblader og aviser. Diskografien består av over 130 utgivelser. I vår musikkbutikk kan du se hele utvalget og bestille CDer direkte fra forlaget. Besøk musikkbutikken.