La clemenza di Tito

Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien presenterer

La clemenza di Tito

Lørdag 21. mars - Fredag 27. mars

Grieghallen

Løssalget starter onsdag 5. juni.

Lørdag 21. mars kl. 18.00

Legg til i kalender 2020-03-21 18:00:00 2020-03-21 21:00:00 Europe/Oslo La clemenza di Tito Grieghallen Mozarts siste opera inneholder noen av hans mest ekstraordinære og følelsesmessige uttrykk. Historien i La clemenza di Tito er drevet av sjalusi, intens kjærlighet og lojalitet. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2020/03/la-clemenza-di-tito/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Mandag 23. mars kl. 19.00

Sølvserie I
Legg til i kalender 2020-03-23 19:00:00 2020-03-23 22:00:00 Europe/Oslo La clemenza di Tito Grieghallen Mozarts siste opera inneholder noen av hans mest ekstraordinære og følelsesmessige uttrykk. Historien i La clemenza di Tito er drevet av sjalusi, intens kjærlighet og lojalitet. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2020/03/la-clemenza-di-tito/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Onsdag 25. mars kl. 19.00

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2020-03-25 19:00:00 2020-03-25 22:00:00 Europe/Oslo La clemenza di Tito Grieghallen Mozarts siste opera inneholder noen av hans mest ekstraordinære og følelsesmessige uttrykk. Historien i La clemenza di Tito er drevet av sjalusi, intens kjærlighet og lojalitet. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2020/03/la-clemenza-di-tito/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 27. mars kl. 19.00

Fredagsserien | Fredag komplett
Legg til i kalender 2020-03-27 19:00:00 2020-03-27 22:00:00 Europe/Oslo La clemenza di Tito Grieghallen Mozarts siste opera inneholder noen av hans mest ekstraordinære og følelsesmessige uttrykk. Historien i La clemenza di Tito er drevet av sjalusi, intens kjærlighet og lojalitet. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2020/03/la-clemenza-di-tito/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Mozarts siste opera inneholder noen av hans mest ekstraordinære og følelsesmessige uttrykk. Historien i La clemenza di Tito er drevet av sjalusi, intens kjærlighet og lojalitet.

Hva gjør du når du innser at din beste venn har forsøkt å myrde deg, og at kvinnen som ønsker å bli din kone står bak drapsplanen? 

Mozart leverer all den musikalske skjønnhet og heftige følelser som vi forventer fra mesternes mester. La clemenza di Tito er løst basert på livet til den romerske keiseren Titus. Operaen inneholder  spenningen fra Don Giovanni, varmen fra Figaros bryllup og broderskapet fra Tryllefløyten – i en herlig blanding av kjærlighet og vennskap, hevn og barmhjertighet.

Avvist av Tito, søker Vitellia hevn. Sesto, som er besatt av Vitellia, vil hevne henne som et tegn på sin kjærlighet, men ting går ikke helt etter planen. I vår oppsetning i Grieghallen får du se en ny tilnærming til Mozarts siste opera.

Den gresk-britiske duoen Rodula Gaitanou (regi) og Cordelia Chisholm (kostymedesign og scenografi) setter det musikalske dramaet fra Romerriket til vår egen tid, og viser at menneskelig svakhet er den samme nå som for 2000 år siden. 

Tenoren Charles Workman har tittelrollen som Tito og sopranen Lauren Fagan er hans utspekulerte motpart Vitellia. Vi får også høre Beate Mordal, Ingeborg Gillebo, Annika Schlicht og Barnaby Rea.