Gåsehud

Festspillene i Bergen

Gåsehud

Mandag 27. mai

Grieghallen

Kjøp billett

Mandag 27. mai kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-05-27 19:30:00 2019-05-27 22:30:00 Europe/Oslo Gåsehud Grieghallen ​Klassiske mesterverk med 160 barnestemmer. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2019/05/gaasehud/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

​Klassiske mesterverk med 160 barnestemmer.

​Konsertfiolinist Berit Cardas mener det er livsviktig å lære klassisk musikk. Gjennom et skoleår har hun innviet helt vanlige femteklassinger fra fire bergensskoler i store klassiske verk, og på to konserter i Grieghallen skal 160 småstjerner skinne med de store i sin scenedebut.

– Mest av alt ønsker jeg at barna skal kjenne i seg selv lidenskapen for den musikken som vi skal framføre. Oppleve bruset i brystet og gi etter for trangen til å vise frem oppdagelsene sine, sier Cardas.

Et år med nerver, pugging av russisk og andre fremmede sangtekster, og mange, mange timers øving senere er 10-åringene klare. Sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og kor vil barna fremføre verk som Slavekoret, Dies Irae og Halleluja-koret, blant mange flere.

På denne kveldskonserten får Gåsehud-koret og Bergen Filharmoniske Orkester også med seg pianist Charlie Albright, som høster begeistring verden over for sin teknikk, virtuositet og formidlingsevne. Albright fremfører Festspillenes signaturverk, Griegs pianokonsert i a-moll.

Velkommen til en konsert med gåsehudgaranti!

Støttet av Yvonne og Bjarne Rieber v/AS Rika og Sparebankstiftelsen DNB – Dextra Musica