Musikalske eventyr med BFUng

Musikalske eventyr med BFUng

Fredag 5. april

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Musikalsk nachspiel med Christian Ihle Hadland og orkesterets musikere etter konserten

Kjøp billett

Fredag 5. april kl. 19.30

Fredagsserien | Fredag komplett
Legg til i kalender 2019-04-05 19:30:00 2019-04-05 22:30:00 Europe/Oslo Musikalske eventyr med BFUng Grieghallen Tett på i foajeen Musikalsk nachspiel med Christian Ihle Hadland og orkesterets musikere etter konserten Ungdommelig utforsking av Rimskij-Korsakovs sanselige musikk, Richard Strauss’ frekke tonedikt om lurendreieren Till Eulenspiegel og Mozarts store pianokonsert. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2019/04/musikalske-eventyr-med-bfung/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Ungdommelig utforsking av Rimskij-Korsakovs sanselige musikk, Richard Strauss’ frekke tonedikt om lurendreieren Till Eulenspiegel og Mozarts store pianokonsert.

Rimskij-Korsakov baserte sin symfoniske suite, Scheherazade, på de eksotiske eventyrene i Tusen og en natt. Verket består av fire tematiske deler: Havet og Sinbads skip, Historien om Prins Kalender, Den unge prinsen og den unge prinsessen, og til slutt Festivalen i Baghdad. Den uforglemmelige og sanselige musikken maner fram mystiske arabiske netter og stemninger fra langt, langt avsted.

Strauss’ lette og frekke tonedikt er et musikalsk bilde av lurendreieren Till Eulenspiegel og hans lystige skøyerstreker. Till Eulenspiegel er kjent fra tysk folklore som en vandrer som gjennom sine triks og påfunn avslørte grådighet, dumhet og umoral hos folk flest.

Christian Ihle Hadland er solist Mozarts kanskje beste pianokonsert, beundret av både Beethoven og Brahms.

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 20