Tora Augestad med kammerorkester

Tora Augestad med kammerorkester

Onsdag 6. mars

Universitetsaulaen i Bergen

Kjøp billett

Onsdag 6. mars kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-03-06 19:30:00 2019-03-06 22:30:00 Europe/Oslo Tora Augestad med kammerorkester Universitetsaulaen i Bergen En Mozart-inspirert og ungdommelig frisk symfoni av Schubert i kombinasjon med en rekomposisjon av Schumanns Dichterliebe og et musikalsk møte mellom øst og vest. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2019/03/tora-augestad-med-kammerorkester/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

En Mozart-inspirert og ungdommelig frisk symfoni av Schubert i kombinasjon med en rekomposisjon av Schumanns Dichterliebe og et musikalsk møte mellom øst og vest.

Schuberts femte symfoni er ungdommelig, lett og fylt til randen av nydelige melodier. Komponisten var nitten år da han skrev det Mozart-inspirerte verket, og oppholdt seg i Wien hvor han skulle begynne å studere jus. Heldigvis valgte han musikken foran jussen.

Henrik Hellstenius har rekomponert Robert Schumanns sangsyklus Dichterliebe, noe av det vakreste som finnes i den romatiske lied-tradisjonen. «Det handler ikke om å få dem til å låte som pop, men å utforske det musikalske materialet som ligger i bunnen» sier Hellstenius. Med Tora Augestad som solist kan vi se fram til en strålende og personlig tolkning.

Konserten rundes av med musikk av koreanske Isang Yun som i sitt virke som komponist søkte å oppnå en syntese mellom østens og vestens musikk. Tapis for strykere fra 1987 er et fint eksempel på hans stil.

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Franz Schubert: Symfoni nr. 8
Henrik Hellstenius: As if the Law is Everything