Beethovens Eroica

Beethovens Eroica

Torsdag 21. februar

Grieghallen

 

Tett på i foajeen: Musikalsk nachspiel etter konserten

Kjøp billett

Torsdag 21. februar kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-02-21 19:30:00 2019-02-21 22:30:00 Europe/Oslo Beethovens Eroica Grieghallen Tett på i foajeen: Musikalsk nachspiel etter konserten Ludwig van Beethovens storslåtte Eroica-symfoni, Henri Dutilleux’ poetiske fiolinkonsert samt en småfrekk ouverture til konserten av Edgard Varèse. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2019/02/beethovens-eroica/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Ludwig van Beethovens storslåtte Eroica-symfoni, Henri Dutilleux’ poetiske fiolinkonsert samt en småfrekk ouverture til konserten av Edgard Varèse.

Med Edgard Varèses småfrekke parodi Tuning Up, eller oppvarming som det blir på norsk, får vi en ikke helt vanlig start på kveldens konsert.

Den franske komponisten Henri Dutilleux’ poetiske fiolinkonsert med den stemningsfulle tittelen L’arbre des Songes (Drømmenes tre) ble skrevet for Isaac Stern. Kveldens solist, Augustin Hadelich, har sammen med Ludovic Morlot spilt inn verket til strålende kritikker.

Konserten avrundes med Beethovens revolusjonære Eroica. Han skrev verket til og om Napoleon, som Beethoven håpet ville inspirere til et mer humanistisk Europa hvor frihet og likhet var idealet. Selv om Napoleon skuffet, og Beethoven strøk ut dedikasjonen, lever komponistens inspirasjon videre i dette store musikkverket.

Tett på i foajeen: Musikalsk nachspiel

Dag Anders Eriksen fiolin
Reinis Birznieks cello
Torleif Torgersen piano
Peter Kates Trommer, bomber og kanoner

Ludwig van Beethoven Wellingtons seier (Wellingtons Sieg oder die Schlacht von Vittoria)

Konsertprogram

Her kan du lese konsertprogrammet 

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 9