Lytting 2.0 Symfonisk lyttesirkel: Ta det piano

Lytting 2.0 Symfonisk lyttesirkel: Ta det piano

Mandag 28. januar

Litteraturhuset i Bergen

Kjøp billett

Mandag 28. januar kl. 18.00

Legg til i kalender 2019-01-28 18:00:00 2019-01-28 21:00:00 Europe/Oslo Lytting 2.0 Symfonisk lyttesirkel: Ta det piano Litteraturhuset i Bergen Ønsker du å bli en mer oppmerksom lytter? Har du lyst å lære hva som skiller en fremførelse fra en annen? Lyttelos Annabel Guaita formidler klassisk musikk på helt nye måter – og hjelper deg å få mer ut av lytteopplevelsen. Når hun har loset deg gjennom musikken vil du både føle og reflektere mer når du lytter til musikk. Du vil få en annerledes og spennende musikkopplevelse – og bli fortrolig med klassisk musikk på et helt annet vis enn tidligere. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2019/01/lytting-20-symfonisk-lyttesirkel-ta-det-piano/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Ønsker du å bli en mer oppmerksom lytter? Har du lyst å lære hva som skiller en fremførelse fra en annen? Lyttelos Annabel Guaita formidler klassisk musikk på helt nye måter – og hjelper deg å få mer ut av lytteopplevelsen. Når hun har loset deg gjennom musikken vil du både føle og reflektere mer når du lytter til musikk. Du vil få en annerledes og spennende musikkopplevelse – og bli fortrolig med klassisk musikk på et helt annet vis enn tidligere. 

Vi ønsker velkommen til tre uformelle og lærerike lyttesirkler på Litteraturhuset i Bergen. Bergen Filharmoniske Orkester fremfører musikkverkene i Grieghallen senere samme uke. Da får du anledning til å prøve ut det du har lært og oppdaget!

Her kreves ingen forkunnskaper, bare nysgjerrighet! Du kan velge å lytte til verkene før du kommer, men dette er ingen forutsetning for å delta.

Ta det piano

Ludwig van Beethoven: Klaverkonsert nr. 5 i Ess-dur opus 73 "Keiserkonserten"

Beethovens kanskje mest spilte klaverkonsert er et helt fantastisk verk! Men den byr på svært mange utfordringer for pianisten. Hva skiller en fremførelse fra en annen? Annabel gir en enkel innføring i pianospillets a-b-c.

Javier Perianes er solist med Bergen Filharmoniske Orkester i Beethovens Keiserkonsert torsdag 31. januar. Her kan du se hele programmet for konserten og kjøpe billetter.

Om Annabel Guaita

Pianist og musikkformidler Annabel Guaita har lang erfaring med å kommunisere musikk til ulike mennesker, på ulike måter. Hun er klassisk utdannet pianist med mastergrad i klaverspill og doktorgrad på den norske komponisten Fartein Valen. Hun har spesialisert seg i det 20. århundres musikk og samarbeidet med en rekke norske musikere og samtidskomponister.

I 2011 ble hennes første solo-cd L’ Altra Beltá gitt ut på selskapet Lawo Classics med musikk av Valen. Samtidig var hun svært aktiv som utøver og spilte på ulike konsertserier og festivaler i Norge, i tillegg til å turnere i USA, Sør-Amerika og Finland.

Siden 2012 har Annabel holdt konsertintroduksjoner og hatt samtaler med utøvere og komponister under Festspillene i Bergen. Hun har også holdt musikkforedrag for Bergen Filharmoniske Orkester og turnert for Fylkeskonsertene Hordaland med formidling av klassisk musikk til barn og unge. Mellom 2016 og 2018 var hun formidlingsleder på komponisthjemmene i KODE.

Kommende lyttekurs

Mandag 18. februar kl. 18.00
Revolusjon: Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3 i Ess-dur opus 55 "Eroica"

Mandag 25. mars kl. 18.00
Retro Grieg: Edvard Grieg: Klaverkonsert i a-moll opus 16 "a-mollkonserten"

www.lyttelos.no