Trollmannens læregutt

Trollmannens læregutt

Torsdag 22. november - Fredag 23. november

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Kl. 18.30: Konsertintroduksjon med Edward Gardner, Rolf Wallin og Bernt Bauge (kun torsdag)
Musikalsk nachspiel etter konserten begge dager

Kjøp billett

Torsdag 22. november kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-11-22 19:30:00 2018-11-22 22:30:00 Europe/Oslo Trollmannens læregutt Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.30: Konsertintroduksjon med Edward Gardner, Rolf Wallin og Bernt Bauge (kun torsdag) Musikalsk nachspiel etter konserten begge dager Tsjaikovskijs selvbiografiske og romantiske sjette symfoni, Dukas’ iørefallende musikalske fortelling om trollmannens læregutt, kjent fra Disneys Fantasia, og norgespremiere på Rolf Wallins nye fiolinkonsert. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/11/trollmannens-laeregutt/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 23. november kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-11-23 19:30:00 2018-11-23 22:30:00 Europe/Oslo Trollmannens læregutt Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.30: Konsertintroduksjon med Edward Gardner, Rolf Wallin og Bernt Bauge (kun torsdag) Musikalsk nachspiel etter konserten begge dager Tsjaikovskijs selvbiografiske og romantiske sjette symfoni, Dukas’ iørefallende musikalske fortelling om trollmannens læregutt, kjent fra Disneys Fantasia, og norgespremiere på Rolf Wallins nye fiolinkonsert. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/11/trollmannens-laeregutt/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Tsjaikovskijs selvbiografiske og romantiske sjette symfoni, Dukas’ iørefallende musikalske fortelling om trollmannens læregutt, kjent fra Disneys Fantasia, og norgespremiere på Rolf Wallins nye fiolinkonsert.

Tonediktet Trollmannens læregutt forbinder mange med Disneys Fantasia og Mikke Mus. Musikken står imidlertid støtt på egne bein og forteller Goethes dikt om læregutten som bruker magi han enda ikke helt mestrer for å utføre oppgaver han har fått av trollmannen selv. Han får feiekosten til å jobbe for seg, men det går ikke helt slik han hadde tenkt!

Tsjaikovskijs sjette symfoni, skrevet i hans siste leveår, og er utvilsomt hans mest selvbiografiske. Det romantiske og populære verket inneholder hele følelsesaspektet fra den mørkeste tragedie til yndig dans.

Alina Ibragimova er solist i Rolf Wallins nye fiolinkonsert Whirld, bestilt av Bergen Filharmoniske Orkester. Konserten ble urfremført på BBC Proms 21. august i år.

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra Rika as v/Yvonne og Bjarne Rieber 

Er du student eller skoleelev? Kjøp billett til kr. 100. På torsdager er det studentrabatt på rad 24 og bakover, og på fredager i hele salen med unntak av midten fremme.

Konsertprogram

Her kan du lese konsertprogrammet 

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Peter Tsjaikovskij: Symfoni nr. 4