Beethovens fiolinkonsert

Beethovens fiolinkonsert

Torsdag 18. oktober - Fredag 19. oktober

Løssalget starter fredag 22. juni.

Torsdag 18. oktober kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie II | Klassikerne torsdag
Legg til i kalender 2018-10-18 19:30:00 2018-10-18 22:30:00 Europe/Oslo Beethovens fiolinkonsert To romantiske mesterverk komponert med hundre års mellomrom – en konsert med drama og livlige, virtuose og vakre melodier. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/10/beethovens-fiolinkonsert/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 19. oktober kl. 19.30

Klassikerne fredag | Fredag komplett
Legg til i kalender 2018-10-19 19:30:00 2018-10-19 22:30:00 Europe/Oslo Beethovens fiolinkonsert To romantiske mesterverk komponert med hundre års mellomrom – en konsert med drama og livlige, virtuose og vakre melodier. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/10/beethovens-fiolinkonsert/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

To romantiske mesterverk komponert med hundre års mellomrom – en konsert med drama og livlige, virtuose og vakre melodier.

Beethovens eneste fiolinkonsert som i dag er en klassiker og et romantisk mesterverk, ble komponert i løpet av noen få uker vinteren 1806 uten at den ble noen umiddelbar suksess. Verket består av en lang og dramatisk førstedel, en lyrisk og varm andresats og en livlig og virtuos tredjesats.

Kveldens solist, Isabelle Faust, har gjort en prisvinnende innspilling av konserten og besøker Bergen for første gang.

Rakhmaninovs rike og romantiske andresymfoni fikk en varm mottakelse da den ble urframført i 1908 under ledelse av komponisten selv. Følelsesladet og breddfull av vakre melodier står symfonien fram som et romantisk mesterverk.

«Her sound has passion, grit and electricity», The New York Times om Isabelle Faust

Konserten arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Sergej Rakhmaninov: Symfoni nr. 2
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 9