Brahmsfest: Kammerkonsert i Universitetsaulaen

Brahmsfest: Kammerkonsert i Universitetsaulaen

Onsdag 26. september

Universitetsaulaen i Bergen

Kjøp billett

Onsdag 26. september kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-09-26 19:30:00 2018-09-26 22:30:00 Europe/Oslo Brahmsfest: Kammerkonsert i Universitetsaulaen Universitetsaulaen i Bergen Kammermusikalsk start med Christian Tetzlaff, Lars Vogt og Roderick Williams http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/09/brahmsfest-kammerkonsert-i-universitetsaulaen/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Kammermusikalsk start med Christian Tetzlaff, Lars Vogt og Roderick Williams

Hans verk er faste innslag på konsertprogrammet både her i Bergen og verden rundt. Publikum simpelthen elsker musikken til denne dyptloddende og perfeksjonistiske komponisten. På festens fire konserter får du høre to symfonier, en fiolinkonsert, en klaverkonsert, kammermusikk og til slutt hans tyske rekviem.

Festen får en kammermusikalsk start med et strålende lag av musikere - Christian Tetzlaff, Lars Vogt og Roderick Williams som i ulike kombinasjoner framfører et utvalg av Brahms' sene pianostykker, fiolinsonate nr. 1 og Vier ernste Gesänge. Fiolinsonaten kalles regnsonaten siden den tematisk bygger på sangen Regenlied.

Roderick Williams, som flere vil huske fra hans medvirkning i Peter Grimes våren 2017, framfører Vier ernste Gesänge, Brahms' siste og beste verk for stemme og piano. Sangene ble komponert til minne om Clara Schumann som døde samme år.