Brahmsfest: Gardner og Vogt

Brahmsfest: Gardner og Vogt

Fredag 28. september

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Introduksjon ved Alf van der Hagen 45 minutter før konserten

Kjøp billett

Fredag 28. september kl. 19.30

Klassikerne fredag | Fredag komplett
Legg til i kalender 2018-09-28 19:30:00 2018-09-28 22:30:00 Europe/Oslo Brahmsfest: Gardner og Vogt Grieghallen Tett på i foajeen Introduksjon ved Alf van der Hagen 45 minutter før konserten Johannes Brahms fortjener en fest. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/09/brahmsfest-gardner-og-vogt/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Johannes Brahms fortjener en fest. 

Hans verk er faste innslag på konsertprogrammet både her i Bergen og verden rundt. Publikum simpelthen elsker musikken til denne dyptloddende og perfeksjonistiske komponisten. På festens fire konserter får du høre to symfonier, en fiolinkonsert, en klaverkonsert, kammermusikk og til slutt hans tyske rekviem.

Da han fullførte sin tredje symfoni, full av rytmisk vitalitet og energi, men som aldri går på bekostning av de glødende orkesterklangene som Brahms var slik en mester på å få fram, var han en berømt mann. Da hadde han allerede skrevet de to klaverkonsertene, fiolinkonserten, Ein deutsches Requiem og kammermusikk.

Det faktum at klaveret var Brahms' eget instrument har nok virket inn på hans to klaverkonserter, som begge er omfangsrike og symfoniske.

 

Konsertprogram

Les konsertprogrammet for alle konsertene i Brahmsfest

 

 

Andre konserter under Brahmsfest

Onsdag 26. september
Kl. 19.30 i Universitetsaulaen
Kammerkonsert

Torsdag 27. september
Kl. 19.30 i Grieghallen
Gardner og Tetzlaff

Søndag 30. september
Kl. 18.00 i Grieghallen
Ein deutsches Requiem

Tett på i foajeen Introduksjoner ved Alf van der Hagen 45 minutter før konsertene.

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.