Brahmsfest: Gardner og Tetzlaff

Brahmsfest: Gardner og Tetzlaff

Torsdag 27. september

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Introduksjon ved Alf van der Hagen 45 minutter før konserten

Kjøp billett

Torsdag 27. september kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-09-27 19:30:00 2018-09-27 22:30:00 Europe/Oslo Brahmsfest: Gardner og Tetzlaff Grieghallen Tett på i foajeen Introduksjon ved Alf van der Hagen 45 minutter før konserten Johannes Brahms fortjener en fest. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/09/brahmsfest-gardner-og-tetzlaff/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Johannes Brahms fortjener en fest. 

Hans verk er faste innslag på konsertprogrammet både her i Bergen og verden rundt. Publikum simpelthen elsker musikken til denne dyptloddende og perfeksjonistiske komponisten. På festens fire konserter får du høre to symfonier, en fiolinkonsert, en klaverkonsert, kammermusikk og til slutt hans tyske rekviem. 

Som Beethoven, komponerte Brahms bare én fiolinkonsert. Ingen av dem spilte fiolin, men begge skrev konserter som er blant de mest framførte. Brahms hentet inspirasjon og hjelp fra sin venn, fiolinisten Joseph Joachim. 

Den første orkesterkonserten lover mektig og lidenskapelig musikk. Brahms, som den forsiktige og tålmodige perfeksjonisten han var, tok seg god tid til å skrive sin første symfoni. De tidligste skissene
stammer fra 1855, men først i 1876 var partituret klart. Dirigenten Hans von Bülow ga symfonien tilnavnet «den tiende» med henvisning til slektskapet med Beethoven, men det er ikke tvil om at symfonien er et ekte uttrykk for Brahms' egen stemme.

 

Konsertprogram

Les konsertprogrammet for alle konsertene i Brahmsfest

 

Andre konserter under Brahmsfest

Onsdag 26. september
Kl. 19.30 i Universitetsaulaen
Kammerkonsert

Fredag 28. september
Kl. 19.30 i Grieghallen
Gardner og Vogt

Søndag 30. september
Kl. 18.00 i Grieghallen
Ein deutsches Requiem

Tett på i foajeen Introduksjoner ved Alf van der Hagen 45 minutter før konsertene.

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.