Brahmsfest: Ein deutsches Requiem

Brahmsfest: Ein deutsches Requiem

Søndag 30. september

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Introduksjoner ved Alf van der Hagen 45 minutter før konserten

Løssalget starter fredag 22. juni.

Søndag 30. september kl. 18.00

Gullserien
Legg til i kalender 2018-09-30 18:00:00 2018-09-30 21:00:00 Europe/Oslo Brahmsfest: Ein deutsches Requiem Grieghallen Tett på i foajeen Introduksjoner ved Alf van der Hagen 45 minutter før konserten Brahms’ gjennombrudd http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/09/brahmsfest-ein-deutsches-requiem/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Brahms’ gjennombrudd

Johannes Brahms fortjener en fest. Hans verk er faste innslag på konsertprogrammet både her i Bergen og verden rundt. Publikum liker musikken til denne seriøse og perfeksjonistiske komponisten. På festens fire konserter får du høre to symfonier, en fiolinkonsert, en klaverkonsert, kammermusikk og til slutt hans tyske rekviem.

Festen avsluttes med enda et høydepunkt - Ein deutsches Requiem. Brahms var 31 år gammel da han begynte på sitt rekviem i 1865. Han sørget over tapet av sin mor. Brahms brukte ikke den latinske teksten som var vanlig i dødsmesser, men valgte den selv ut fra Luthers tyskspråklige bibel. Verket ble en umiddelbar suksess, markerte Brahms' gjennombrudd og treffer oss midt i hjertet.

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem, Symfoni nr. 3