Bernstein i 100

Bernstein i 100

Torsdag 20. september - Fredag 21. september

Grieghallen

Kjøp billett

Torsdag 20. september kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-09-20 19:30:00 2018-09-20 22:30:00 Europe/Oslo Bernstein i 100 Grieghallen Hits fra West Side Story, jazzinspirert ballett og musical-komedie. John Wilson og orkesteret feirer Leonard Bernstein. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/09/bernstein-i-100/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 21. september kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-09-21 19:30:00 2018-09-21 22:30:00 Europe/Oslo Bernstein i 100 Grieghallen Hits fra West Side Story, jazzinspirert ballett og musical-komedie. John Wilson og orkesteret feirer Leonard Bernstein. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/09/bernstein-i-100/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Hits fra West Side Story, jazzinspirert ballett og musical-komedie. John Wilson og orkesteret feirer Leonard Bernstein.

Feiringen av USAs store komponist og dirigent Leonard Bernstein får en pangstart med utdrag fra hans spenstige og jazzinspirerte ballett Fancy Free hvor tre unge sjømenn er på 24-timers landlov i New York på intens jakt etter jenter. Balletten ble så til musical-komedien On the Town som forteller den samme historien. Musicalen ble umiddelbart en Broadway-hit i 1944, etterfulgt av filmen med Gene Kelly og Frank Sinatra.

West Side Story, Bernsteins versjon av Romeo og Julie, er en hjørnestein i amerikansk musikkteater som skapte furore da den ble satt opp på Broadway i 1957. De symfoniske dansene fra musicalen inneholder mange av de mest kjente melodiene, som "Mambo", "Somewhere" og "Maria".

Som en kontrast til Bernsteins energiske og ofte hardtsvingende uttrykk, byr vi på Samuel Barbers nydelige og fredfylte Knoxville: Summer of 1915. Konserten ledes av Bernstein-eksperten John Wilson, og er en fin opptakt til operaen Candide senere i høst.

«I can't live one day without hearing music, playing it, studying it, or thinking about it», Leonard Bernstein

Photo by Al Ravenna, 1955, courtesy of the Library of Congress

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Leonard Bernstein: Candide, ouverture

 

Fredag åpner Interiør & designmessen dørene. Alle med billett til fredagens konsert får fri adgang til messen fra kl 16.00 denne dagen. Vis konsertbillett ved inngang og få kvittert ut billett til messen.

Hvis du kommer i god tid før konsertstart kan du spise et deilig måltid og velge blant flere innbydende kafeområder. Italiensk pizza, suppe og sashimisalat er noen av rettene på menyen til Møllendal Fetevare og Urdihuset. De Bergenske sørger for vin, øl eller mineralvann om du vil. Kaffe og søtt finnes også på menyen.

Josefin Winther + Harmonien
Kl 18.30 spiller Josefin Winther sammen med en kvartett fra Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester i foajeen.

Interiør & designmessen byr på det beste innen design, kunst og viktig fagkunnskap, og har på kort tid rukket å bli en av de viktigste publikumsarenaer for formidling av design. 
Les gjerne mer om messen her. Vel møtt!