Turné til Nederland, England, Tyskland og Polen

Turné til Nederland, England, Tyskland og Polen

Søndag 19. august - Torsdag 23. august

Kjøp billett

Søndag 19. august kl. 20.00

Concertgebouw, Amsterdam

Legg til i kalender 2018-08-19 20:00:00 2018-08-19 23:00:00 Europe/Oslo Turné til Nederland, England, Tyskland og Polen Internasjonal turne med stjernesolister http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/08/turné-til-nederland-england-tyskland-og-polen/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Tirsdag 21. august kl. 19.00

Royal Albert Hall, London

Legg til i kalender 2018-08-21 19:00:00 2018-08-21 22:00:00 Europe/Oslo Turné til Nederland, England, Tyskland og Polen Internasjonal turne med stjernesolister http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/08/turné-til-nederland-england-tyskland-og-polen/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Onsdag 22. august kl. 20.00

Elbphilharmonie, Hamburg (UTSOLGT)

Legg til i kalender 2018-08-22 20:00:00 2018-08-22 23:00:00 Europe/Oslo Turné til Nederland, England, Tyskland og Polen Internasjonal turne med stjernesolister http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/08/turné-til-nederland-england-tyskland-og-polen/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Torsdag 23. august kl. 20.00

Teatr Wielki, Warszawa

Legg til i kalender 2018-08-23 20:00:00 2018-08-23 23:00:00 Europe/Oslo Turné til Nederland, England, Tyskland og Polen Internasjonal turne med stjernesolister http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/08/turné-til-nederland-england-tyskland-og-polen/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Internasjonal turne med stjernesolister

Bergen Filharmoniske Orkester markerer seg sterkt internasjonalt med kritikerroste innspillinger, et attraktivt og omfattende digitalt konserttilbud gjennom strømmetjenesten BergenPhiLive, og store internasjonale turneer. I august blir det gjenvisitt til Concertgebouw og Royal Albert Hall (BBC Proms), samt besøk til Chopin-festivalen i Warszawa, og vi får æren av å bli det første norske orkesteret som får spille i Elbphilharmonie i Hamburg, Europas mest omtalte og populære konserthus for tiden.

Sjefdirigent Edward Gardner leder turneen. Solistrekken er førsteklasses med fiolinistene Alina Ibragimova og James Ehnes, samt vår egen pianostjerne Leif Ove Andsnes. Foruten symfoniske kjerneverk, står også ny norsk musikk på programmet. På proms-konserten blir det verdenspremiere på Rolf Wallins nye fiolinkonsert.

Turneen bygger på tidligere internasjonale suksesser, ikke minst fjorårets triumf på en av Europas viktigste festivaler, Edinburgh International Festival, hvor orkesterets framføring av Benjamin Brittens opera Peter Grimes i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera, ble kåret til festivalens kunstneriske høydepunkt av britisk media.

England, Nederland, Tyskland og Polen 18. – 24. august

19. august Concertgebouw
21. august Royal Albert Hall, BBC Proms
22. august Elbphilharmonie
23. august Warszawa Chopin Festival

Program

Amsterdam, Concertgebouw
Richard Wagner: Den flyvende Hollender, ouverture
Johannes Brahms: Fiolinkonsert (James Ehnes)
Jean Sibelius: Symfoni nr. 5

London, BBC Proms Royal Albert Hall
Richard Wagner: Den flyvende Hollender, ouverture
Rolf Wallin: Fiolinkonsert (verdenspremiere) Alina Ibragimova)
Jean Sibelius: Symfoni nr. 2

Hamburg, Elbphilharmonie
Richard Wagner: Den flyvende Hollender, ouverture
Benjamin Britten: Pianokonsert (Leif Ove Andsnes)
Jean Sibelius: Symfoni nr. 2

Chopin Festival Warszawa
Ignacy Jan Paderewski: Ouverture
Benjamin Britten: Pianokonsert (Leif Ove Andsnes)
Jean Sibelius: Symfoni nr. 2