Grieg minutt for minutt

Grieg minutt for minutt

Fredag 15. juni

Kjøp billett

Fredag 15. juni kl. 18.00

Legg til i kalender 2018-06-15 18:00:00 2018-06-15 21:00:00 Europe/Oslo Grieg minutt for minutt Opplev verdens største og lengste Grieg-konsert! http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/06/grieg-minutt-for-minutt/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Opplev verdens største og lengste Grieg-konsert!

Grieg minutt for minutt – årets store sakte-TV satsing, 30 timer direkte på NRK fra Troldhaugen og Harmonien!

Hva er Grieg minutt for minutt?

Ved 175-årsjubileet for Griegs fødsel, 15. juni 2018, vil KODE v/ Edvard Grieg Museum Troldhaugen, Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkestret (KORK), med flere andre samarbeidspartnere, produsere den største og lengste Grieg-konserten noensinne, med alle hans opusnummer fra 1-74.

Arrangementet blir et storstilt musikalsk portrett av Edvard Griegs berømte musikk, en presentasjon av orkestre og enkeltutøvere i dagens norske musikkliv og en storstilt folkefest der hele landet kan delta.

Dette blir årets store sakte-TV satsing fra NRK, et konsept som har samlet millioner av seere de siste årene. De tar alle flater i bruk og gjør Grieg minutt for minutt til årets store mediebegivenhet på musikkfronten.

All musikken spilles live! Det betyr at det blir nattkonserter i Grieghallen, døgnåpent på Troldhaugen og folkefest hele sommernatten mellom 15. og 16. juni.

Hvor lenge varer det?

I cirka 30 timer. Vi starter kl 18.00 på fødselsdagen fredag 15. juni og holder på til ca. kl. 22.00 dagen etterpå. Her blir det mange høydepunkter: a-mollkonserten kommer rundt kl. 22 fredag, Peer Gynt i sceneversjon rundt kl. 01 lørdag, Ved Rondane ved soloppgang, Holbergsuiten til frokost lørdag, Haugtussa til middag, og endelig Salmene – Griegs aller siste opus – ved gravstedet på Troldhaugen sent lørdag kveld.

Hvor skjer det?

De fleste konsertene finner sted i Bergen. Orkesterverkene vil bli framført i Grieghallen og Store Studio av henholdsvis Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret (KORK), mens den store hovedvekten av verkene – klaverstykkene, sangene og kammermusikken for øvrig – vil bli framført på Troldhaugen. 

Kan jeg bidra?

Dette er en sending for hele landet, kanskje også hele verden? KODE og Harmonien ønsker å bygge en folkelig og positiv forventning, og ønsker gjerne ideer og innspill.

Har du en Griegfavoritt? Et minne knyttet til musikken hans? Spiller eller framfører du selv musikk av Grieg? Del det med oss! Følg og bruk #nrkgrieg som emneknagg.

Følg Facebookarrangementet for oppdateringer og nyheter om Grieg minutt for minutt, og inviter gjerne en venn!

Informasjon på engelsk kommer.