Helfransk vårkonsert

Helfransk vårkonsert

Torsdag 3. mai

Troldsalen

Kafeen er åpen før konserten og i pausen

Kjøp billett

Torsdag 3. mai kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-05-03 19:30:00 2018-05-03 22:30:00 Europe/Oslo Helfransk vårkonsert Troldsalen Kafeen er åpen før konserten og i pausen En konsert med de franske impresjonistene i sentrum, tolket av orkesterets egne solister. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/05/helfransk-vaarkonsert/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

En konsert med de franske impresjonistene i sentrum, tolket av orkesterets egne solister.

Sesongens siste kammerkonsert finner sted i Troldsalen på Troldhaugen, og det er duket for en helfransk vårkonsert med impresjonistene Maurice Ravel og Claude Debussy i fokus.

Harpen står på flere måter i sentrum denne kvelden. Johannes Wik fremfører Debussys Sakral og Profan dans, skrevet i mai 1904 på bestilling fra Pleyel-instrumentfabrikken for å promotere deres nye kromatiske harpe. På denne tiden hadde Debussy nylig fullført sin opera Pelleas & Melisande, og han arbeidet på orkesterverket La Mer.

Året etter, som en respons på dette, ba produsenten av den konvensjonelle pedal-harpen Erard Ravel om å skrive et verk som fullt ut viste dette instrumentets potensiale. Resultatet ble Introduksjon og allegro, for harpe, fløyte, klarinett og strykere, en harpekonsert i miniformat.

Soloklarinettist Christian Stene fremfører Debussy's klarinettrapsodi, et verk preget av klarhet, eleganse og fine nyanser. Som Claude Debussy senere uttalte: " For en franskmann er finesse og nyanse intelligensens døtre."