Grieg & Gubaidulina

Bergen Filharmoniske Orkester på Festspillene

Grieg & Gubaidulina

Søndag 27. mai

Grieghallen

 

Introduksjon ved Annabel Guaita i Grieghallens foajé kl 18:45.

Kjøp billett

Søndag 27. mai kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-05-27 19:30:00 2018-05-27 22:30:00 Europe/Oslo Grieg & Gubaidulina Grieghallen Introduksjon ved Annabel Guaita i Grieghallens foajé kl 18:45. Signaturverk fra Gubaidulina og Grieg: Offertorium og a-mollkonserten. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/05/grieg-gubaidulina/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Signaturverk fra Gubaidulina og Grieg: Offertorium og a-mollkonserten.

Da Offertorium ble urfremført i Wien i 1981, var det knapt noen i Vesten som kjente Sofia Gubaidulinas navn. Partituret var blitt smuglet ut fra Moskva, til kveldens solist Gidon Kremer, som nettopp hadde hoppet av fra Sovjet. Verket plasserte Gubaidulina blant samtidsmusikkens betydeligste komponister og åpnet for en eventyrlig karriere med bestillinger fra utøvere over hele verden.

Offertorium bygger på det majestetiske temaet i Bachs Das Musikalische Opfer. Gjennom en rekke variasjoner forsvinner flere og flere toner i temaet, inntil det bygges opp igjen i speilvendt form. Verket er en meditasjon over det å ofre og gi for å skape noe nytt, og for Gubaidulina symboliserer det også den religiøse død og oppstandelse.

Pianisten Ah Ruem Ahn fra Sør-Korea vant Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse i 2016. Hun vant også publikumsprisen, og er solist på Griegs pianokonsert i a-moll – Festspillenes signaturverk. Bergen Filharmoniske Orkester er under sjefdirigent Edward Gardners stødige ledelse.

Ah Ruem Ahn presenteres i samarbeid med KODE.