Berlioz: Grande messe des morts

Bergen Filharmoniske Orkester på Festspillene

Berlioz: Grande messe des morts

Onsdag 23. mai - Torsdag 24. mai

Grieghallen

 

Konserten spilles uten pause
Synges på latin og tekstes på norsk

Kjøp billett

Onsdag 23. mai kl. 18.45

Legg til i kalender 2018-05-23 18:45:00 2018-05-23 21:45:00 Europe/Oslo Berlioz: Grande messe des morts Grieghallen Konserten spilles uten pause Synges på latin og tekstes på norsk Berlioz’ grandiose rekviem veksler mesterlig mellom det dramatiske og det intime. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/05/berlioz-grande-messe-des-morts/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Torsdag 24. mai kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-05-24 19:30:00 2018-05-24 22:30:00 Europe/Oslo Berlioz: Grande messe des morts Grieghallen Konserten spilles uten pause Synges på latin og tekstes på norsk Berlioz’ grandiose rekviem veksler mesterlig mellom det dramatiske og det intime. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/05/berlioz-grande-messe-des-morts/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Berlioz’ grandiose rekviem veksler mesterlig mellom det dramatiske og det intime.

Hector Berlioz slo på stortrommen da han skulle skrive sin messe til minne om Frankrikes falne under revolusjonen i 1830. Komponisten økte antallet paukister fra én til ti, og la til fire grupper med messingblåsere plassert rundt i rommet. Verket krever tre kor og flere forsterkede instrumentgrupper, og med enorme orkesterkrefter sprenger det grenser for både rekviem og kirkemusikk.

Så fort strømmet ideene til komponisten at han måtte finne en ny og raskere måte å notere på. Berlioz bruker apokalypsens voldsomme dramatikk og mektige lydbilde til å fremheve de roligere delene. En ensom tenorsolist symboliserer den enkeltes sjel.

Bergen Filharmoniske Orkester og Eikanger-Bjørsvik Musikklag ledes av Edward Gardner under Festspillenes åpningskonsert. «Å dirigere Berlioz’ Rekviem er en bragd, og Gardner gav sitt livs opptreden med tour de force,» skrev det klassiske nettstedet Bachtrack sommeren 2016.

Korkreftene i denne samproduksjonen med Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera består av Edvard Grieg Kor, Bergen Filharmoniske Kor, Collegiûm Mûsicûms kor og orkester og RNCM - Royal Northern College of Music Choir, ledet av Håkon Matti Skrede. Den unge tenoren Bror Magnus Tødenes har gjort stor suksess på Festspillene tidligere, og har allerede rukket å vinne flere priser.

Åpningskonserten vil bli utgitt på plate.

«Hvis jeg ble truet med ødeleggelsen av alle mine verk foruten ett, ville jeg be om nåde for Rekviem.» – HECTOR BERLIOZ

Berlioz: Grande messe des morts presenteres av Festspillene i Bergen, Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera.