Lunsjkonsert

Lunsjkonsert

Onsdag 11. april

Grieghallen

Kjøp billett

Onsdag 11. april kl. 14.00

Legg til i kalender 2018-04-11 14:00:00 2018-04-11 17:00:00 Europe/Oslo Lunsjkonsert Grieghallen Edward Gardner leder orkesteret i Janáčeks gripende Taras Bulba og Rakhmaninovs energiske symfoniske danser. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/04/lunsjkonsert/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Edward Gardner leder orkesteret i Janáčeks gripende Taras Bulba og Rakhmaninovs energiske symfoniske danser.

Edward Gardner og orkesteret har høstet mye internasjonal ros for sine innspillinger av Janáçeks musikk, og nettopp innspillingen av Taras Bulba ble kåret til månedens orkesterplate av BBC Music Magazine og til ukens cd av The Sunday Times.

Det er naturlig å ta denne musikken med seg når Gardner og orkesteret nå skal på turné til Polen, Serbia og Italia. Den symfoniske rapsodien Taras Bulba gjenspeiler Janáçeks glødende sympati med den russiske nasjon, og verket tar for seg tre sterke episoder i Gogols novelle av samme navn.

Konsertens, og Rakhmaninovs, siste verk fikk sin premiere i New York i 1941, og ble et av hans mest populære. Vi kjenner igjen hans russiske og lyriske stil samt levende rytmiske innslag.

«A truly blazing performance of Taras Bulba», BBC Music Magazine om Gardner og orkesterets innspilling.