Gardner og Mullova

Gardner og Mullova

Onsdag 11. april - Torsdag 12. april

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Kl. 18.45: Introduksjon ved Gunnar Danbolt

Kjøp billett

Onsdag 11. april kl. 14:00

Lunsjkonsert

Legg til i kalender 2018-04-11 14:00:00 2018-04-11 17:00:00 Europe/Oslo Gardner og Mullova Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.45: Introduksjon ved Gunnar Danbolt Viktoria Mullova spiller Prokofievs virtuose fiolinkonsert og Edward Gardner leder orkesteret i Janáčeks gripende Taras Bulba og Rakhmaninovs energiske symfoniske danser. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/04/gardner-og-mullova/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Torsdag 12. april kl. 19:30

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2018-04-12 19:30:00 2018-04-12 22:30:00 Europe/Oslo Gardner og Mullova Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.45: Introduksjon ved Gunnar Danbolt Viktoria Mullova spiller Prokofievs virtuose fiolinkonsert og Edward Gardner leder orkesteret i Janáčeks gripende Taras Bulba og Rakhmaninovs energiske symfoniske danser. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/04/gardner-og-mullova/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Viktoria Mullova spiller Prokofievs virtuose fiolinkonsert og Edward Gardner leder orkesteret i Janáčeks gripende Taras Bulba og Rakhmaninovs energiske symfoniske danser.

Edward Gardner og orkesteret har høstet mye internasjonal ros for sine innspillinger av Janáçeks musikk, og nettopp innspillingen av Taras Bulba ble kåret til månedens orkesterplate av BBC Music Magazine og til ukens cd av The Sunday Times.

Det er naturlig å ta denne musikken med seg når Gardner, Mullova og orkesteret nå skal på turné til Polen, Serbia og Italia. Den symfoniske rapsodien Taras Bulba gjenspeiler Janáçeks glødende sympati med den russiske nasjon, og verket tar for seg tre sterke episoder i Gogols novelle av samme navn.

Det blir gjensyn med Viktoria Mullova i Prokofievs andre fiolinkonsert, komponert i 1935, mens han fremdeles bodde i Paris. Den mesterlig orkestrerte konserten er lyrisk og virtuos, men har også en underliggende spenning.

Kveldens, og Rakhmaninovs, siste verk fikk sin premiere i New York i 1941, og ble et av hans mest populære. Vi kjenner igjen hans russiske og lyriske stil samt levende rytmiske innslag.

På lunsjkonserten onsdag framføres Janacek Taras Bulba og Rakhmaninovs Symfoniske danser.

«A truly blazing performance of Taras Bulba», BBC Music Magazine om Gardner og orkesterets innspilling.