Beethoven og Bronfman

Sesongavslutning

Beethoven og Bronfman

Torsdag 26. april - Fredag 27. april

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Etter konserten: Musikalsk nachspiel

Kjøp billett

Torsdag 26. april kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-04-26 19:30:00 2018-04-26 22:30:00 Europe/Oslo Beethoven og Bronfman Grieghallen Tett på i foajeen Etter konserten: Musikalsk nachspiel Mesterpianisten Yefim Bronfman tolker Beethovens tredje klaverkonsert mens Sir Andrew Davis dirigerer et stort orkester i Richard Strauss’ tonedikt Ein Heldenleben. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/04/beethoven-og-bronfman/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 27. april kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-04-27 19:30:00 2018-04-27 22:30:00 Europe/Oslo Beethoven og Bronfman Grieghallen Tett på i foajeen Etter konserten: Musikalsk nachspiel Mesterpianisten Yefim Bronfman tolker Beethovens tredje klaverkonsert mens Sir Andrew Davis dirigerer et stort orkester i Richard Strauss’ tonedikt Ein Heldenleben. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/04/beethoven-og-bronfman/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Mesterpianisten Yefim Bronfman tolker Beethovens tredje klaverkonsert mens Sir Andrew Davis dirigerer et stort orkester i Richard Strauss’ tonedikt Ein Heldenleben.

Sesongen avrundes med selveste Yefim Bronfman som solist i Beethovens mesterlige tredje klaverkonsert. Bronfman er en av verdens fremste pianister, og det er en stor glede å få ham til Bergen.

Innledningsvis får vi høre et verk av Wilhelm Stenhammar, en av Sveriges viktigste komponister. Excelsior! er komponert av den unge Stenhammar i 1896 og er tydelig influert av tysk senromantikk.

Mens Strauss tidligere hadde litterære tema for sine symfoniske dikt, handler Ein Heldenleben (et helteliv) om ham selv, vil noen si. Vi presenteres for en musikalsk selvbiografi om den kreative, edle og karismatiske kunstneren, vi møter hans motstandere og hans store kjærlighet, konen Pauline, sistnevnte portrettert gjennom en både oppfarende, vakker og smektende solofiolin, denne gang tolket av vår eminente konsertmester Melina Mandozzi.

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen

«It's safe to say there is no pianist around remotely like Yefim Bronfman. Labor doesn't seem to ever enter the equation; he is simply everywhere, instantly and all the time», The Philadelphia Inquirer