Gardner og Sibelius II

Gardner og Sibelius II

Fredag 2. februar

Løssalget starter tirsdag 15. august

Fredag 2. februar kl. 19:30

Fredagsserien | Fredag komplett
Legg til i kalender 2018-02-02 19:30:00 2018-02-02 22:30:00 Europe/Oslo Gardner og Sibelius II Sibelius' populære andresymfoni og ny norsk musikk tolket av sjefdirigenten. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/02/gardner-og-sibelius-ii/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Sibelius' populære andresymfoni og ny norsk musikk tolket av sjefdirigenten.

Edward Gardner er kommet til andre etappe i sin utforskning av Sibelius’ symfonier med hans mest populære og glitrende orkestrerte symfoni. De lyse og heroiske satsene som innleder og avslutter symfonien var nettopp hva det finske folket trengte i 1902, en tid preget av russisk undertrykking. Symfonien befestet Sibelius’ status som nasjonalhelt.

Asbjørn Schaathuns verk, Solomon’s House, er basert på en tekst av den engelske filosofen Francis Bacon, hvor hans idé om et hus på en øy, blir omgjort til et hus av klang i moderne elektroakustisk teori.

Konserten innledes med Sibelius’ kanskje mest symbolistiske verk, skrevet til den finske oppsetningen av Materlincks skuespill av samme navn.

Konserten arrangeres med generøs støtte fra RIKA AS v/Yvonne og Bjarne Rieber