Mozart med Kraggerud

Mozart med Kraggerud

Torsdag 18. januar - Fredag 19. januar

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Kl. 18.30: Kjell Wernøe, i samtale med Lorentz Reitan og Jo Gjerstad, presenterer sin bok Følgesvenner
Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Henning Kraggerud og musikere fra orkesteret

Kjøp billett

Torsdag 18. januar kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie I | Klassikerne torsdag
Legg til i kalender 2018-01-18 19:30:00 2018-01-18 22:30:00 Europe/Oslo Mozart med Kraggerud Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.30: Kjell Wernøe, i samtale med Lorentz Reitan og Jo Gjerstad, presenterer sin bok Følgesvenner Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Henning Kraggerud og musikere fra orkesteret Henning Kraggerud tolker Mozarts femte og siste fiolinkonsert. Den tyske dirigenten Christoph König erstatter på kort varsel Masaaki Suzuki. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/01/mozart-med-kraggerud/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 19. januar kl. 19.30

Klassikerne fredag | Fredag komplett
Legg til i kalender 2018-01-19 19:30:00 2018-01-19 22:30:00 Europe/Oslo Mozart med Kraggerud Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.30: Kjell Wernøe, i samtale med Lorentz Reitan og Jo Gjerstad, presenterer sin bok Følgesvenner Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Henning Kraggerud og musikere fra orkesteret Henning Kraggerud tolker Mozarts femte og siste fiolinkonsert. Den tyske dirigenten Christoph König erstatter på kort varsel Masaaki Suzuki. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/01/mozart-med-kraggerud/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Henning Kraggerud tolker Mozarts femte og siste fiolinkonsert. Den tyske dirigenten Christoph König erstatter på kort varsel Masaaki Suzuki.

Ukens dirigent, Masaaki Suzuki, har dessverre meldt avbud til ukens konserter pga sykdom. På kort varsel har derfor den tyske dirigenten Christoph König steppet inn. Det innebærer også en programforandring: Brahms Tragisk ouvertyre utgår og erstattes av Beethovens Egmont-ouvertyre. Resten av programmet går som planlagt.

Henning Kraggerud er solist i Mozarts femte og siste fiolinkonsert, komponert i 1775 sammen med de fire forutgående konsertene. Kraggerud høster mye internasjonal ros for sin innspilling av nettopp Mozarts fiolinkonserter. Mendelssohn skrev sin symfoni med tilnavnet «Reformasjon» i 1830 for å minnes trehundreårsjubileet for religionsfreden i Augsburg, en avgjørende hendelse for reformasjonen. Finalen er basert på den velkjente koralen «Vår Gud han er så fast en borg».

«The performances are light and energetic. Kraggerud’s tone is eloquent and beautiful, marrying richness in the low notes with sweetness at the top», The Guardian om Kraggeruds innspilling av Mozarts fiolinkonserter.