Mozart med Kraggerud

Mozart med Kraggerud

Torsdag 18. januar - Fredag 19. januar

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Henning Kraggerud og musikere fra orkesteret

Kjøp billett

Torsdag 18. januar kl. 19:30

Gullserien | Sølvserie I | Klassikerne torsdag
Legg til i kalender 2018-01-18 19:30:00 2018-01-18 22:30:00 Europe/Oslo Mozart med Kraggerud Grieghallen Tett på i foajeen Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Henning Kraggerud og musikere fra orkesteret Henning Kraggeruds energiske musisering i kombinasjon med Masaaki Suzukis elegante direksjon borger for fine tolkninger av Mozart, Brahms og Mendelssohn. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/01/mozart-med-kraggerud/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 19. januar kl. 19:30

Klassikerne fredag | Fredag komplett
Legg til i kalender 2018-01-19 19:30:00 2018-01-19 22:30:00 Europe/Oslo Mozart med Kraggerud Grieghallen Tett på i foajeen Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Henning Kraggerud og musikere fra orkesteret Henning Kraggeruds energiske musisering i kombinasjon med Masaaki Suzukis elegante direksjon borger for fine tolkninger av Mozart, Brahms og Mendelssohn. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/01/mozart-med-kraggerud/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Henning Kraggeruds energiske musisering i kombinasjon med Masaaki Suzukis elegante direksjon borger for fine tolkninger av Mozart, Brahms og Mendelssohn.

Vi er stolte og glade over å kunne ønske den berømte japanske dirigenten Masaaki Suzuki tilbake til Bergen. Harmonien er ett av svært få orkestre han velger å dirigere i tillegg til sitt eget Bach Collegium Japan.

Henning Kraggerud er solist i Mozarts femte og siste fiolinkonsert, komponert i 1775 sammen med de fire forutgående konsertene. Kraggerud høster mye internasjonal ros for sin innspilling av nettopp Mozarts fiolinkonserter. Mendelssohn skrev sin symfoni med tilnavnet «Reformasjon» i 1830 for å minnes trehundreårsjubileet for religionsfreden i Augsburg, en avgjørende hendelse for reformasjonen. Finalen er basert på den velkjente koralen «Vår Gud han er så fast en borg».

«The performances are light and energetic. Kraggerud’s tone is eloquent and beautiful, marrying richness in the low notes with sweetness at the top», The Guardian om Kraggeruds innspilling av Mozarts fiolinkonserter.