Hollywood Rhapsody

Hollywood Rhapsody

Torsdag 11. januar - Fredag 12. januar

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Kl. 18.45: Introduksjon ved John Wilson

Kjøp billett

Torsdag 11. januar kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2018-01-11 19:30:00 2018-01-11 22:30:00 Europe/Oslo Hollywood Rhapsody Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.45: Introduksjon ved John Wilson En konsert hvor vi gjenskaper filmklassikernes magiske atmosfære med musikk! http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/01/hollywood-rhapsody/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 12. januar kl. 19.30

Fredagsserien | Fredag komplett
Legg til i kalender 2018-01-12 19:30:00 2018-01-12 22:30:00 Europe/Oslo Hollywood Rhapsody Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.45: Introduksjon ved John Wilson En konsert hvor vi gjenskaper filmklassikernes magiske atmosfære med musikk! http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2018/01/hollywood-rhapsody/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

En konsert hvor vi gjenskaper filmklassikernes magiske atmosfære med musikk!

Vi inviterer til en storslått feiring av Hollywoods filmmusikk-nostalgi når John Wilson og orkesteret slår an tonen med Newmans fanfare for 20th Century Fox.

I Grieghallens mørke gjenskapes filmklassikernes magiske atmosfære og spenning med musikk. Lukk øynene og du ser for deg Clark Gable og Vivien Leigh i het omfavnelse, Charlton Heston som Ben Hur i rasende hesteløp på romernes sirkus eller den intense dusjscenen fra Hitchcocks thriller Psycho.

«Technicolour for ørene» skrev en britisk anmelderom konserten da den ble framført på BBC Proms.

Den anerkjente britiske dirigenten John Wilson er særlig kjent for sitt engasjement for musikk fra Hollywoods gullalder og har sitt eget orkester, The John Wilson Orchestra, som er dedikert til denne musikken.

«Wilson’s concerts are the American musical as you have never heard it before. On film, there is not the thrill of a live orchestra, and previous concert performances did not go back to the original orchestrations, which are not just authentic for their period, but often brilliant in their own right», the Financial Times