Orgelsymfonien

Orgelsymfonien

Torsdag 30. november

Grieghallen

Kjøp billett

Torsdag 30. november kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie I
Legg til i kalender 2017-11-30 19:30:00 2017-11-30 22:30:00 Europe/Oslo Orgelsymfonien Grieghallen Fransk konsertkveld med publikumsvinner - Saint-Saëns’ orgelsymfoni, med domkirkens organist som solist, og Dutilleux’ drømmende cellokonsert. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/11/orgelsymfonien/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fransk konsertkveld med publikumsvinner - Saint-Saëns’ orgelsymfoni, med domkirkens organist som solist, og Dutilleux’ drømmende cellokonsert.

Orkesteret har lenge vært på jakt etter den franske dirigenten Ludovic Morlot, sjefdirigent for Seattle Symphony Orchestra og tidligere studiekamerat av Edward Gardner. Nå kommer han med et helfransk program som innledes med den ildfulle ouverturen til La Corsaire av Hector Berlioz som Bergen Filharmoniske har spilt inn på cd med stor internasjonal suksess.

En annen franskmann, Gautier Capuçon, er solist i Dutilleux’ drømmende cellokonsert, skrevet til Mstislav Rostropovitsj.

Det er hyggelig å presentere domkirkens organist, Sigurd Melvær Øgaard, som solist i Saint-Saëns’ spektakulære orgelsymfoni, en sikker publikumsvinner.

«Capuçon was calmly charismatic throughout, conveying direction and life in small details like his tightly coiled pizzicato but also flourishing in the many quiet floating passages, which he rendered with uncommon clarity in stratospheric registers», The Boston Globe