Haydn, Schumann og Thoresen

Haydn, Schumann og Thoresen

Torsdag 16. november

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Kl. 18.45: Introduksjon til kveldens konsert. Lasse Thoresen i samtale med Jørgen Karlstrøm, leder for Norsk Komponistforening
Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Christian Ihle Hadland

Kjøp billett

Torsdag 16. november kl. 19:30

Gullserien | Sølvserie I
Legg til i kalender 2017-11-16 19:30:00 2017-11-16 22:30:00 Europe/Oslo Haydn, Schumann og Thoresen Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.45: Introduksjon til kveldens konsert. Lasse Thoresen i samtale med Jørgen Karlstrøm, leder for Norsk Komponistforening Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Christian Ihle Hadland Klassisk Haydn, romantisk Schumann og en rykende fersk norsk klaverkonsert. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/11/haydn-schumann-og-thoresen/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Klassisk Haydn, romantisk Schumann og en rykende fersk norsk klaverkonsert.

Det var Haydn selv som ga sin glade symfoni tilnavnet «Tempora mutantur», som i norsk oversettelse omtrent blir «tidene forandrer seg».

Lasse Thoresen har gitt sin nye klaverkonsert tilnavnet «Lysets by» – en fantasi om en tilstand av konstant lys og tilfredshet – men slik at lyset for å fornyes likevel veksler med mørkere skygger, sier Thoresen selv. Verket er komponert for Christian Ihle Hadland som tidligere har vært solist med orkesteret.

Schumanns symfonier tilhører Mario Venzagos kjernerepertoar, og tredjesymfonien, hvor Schumann prøver å fange den storslagne Rhinen, er hans mest populære og ble komponert i 1850 da Schumann nettopp hadde flyttet til Düsseldorf i Rhinland.

«His musicality is very subtle, and no other pianist can match his poised and pearlised touch», The Independent om Ihle Hadland