Gardner og Augestad

Gardner og Augestad

Torsdag 23. november

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Tora Augestad og Trygve Brøske, piano, Håkon Nilsen, klarinett, Jutta Morgenstern, fiolin og Janne Johansson, kontrabass.

Kjøp billett

Torsdag 23. november kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2017-11-23 19:30:00 2017-11-23 22:30:00 Europe/Oslo Gardner og Augestad Grieghallen Tett på i foajeen Etter konserten: Musikalsk nachspiel med Tora Augestad og Trygve Brøske, piano, Håkon Nilsen, klarinett, Jutta Morgenstern, fiolin og Janne Johansson, kontrabass. Edward Gardner innleder sitt nordiske fokus denne sesongen med en urframføring av Hellstenius’ sangsyklus for Tora Augestad, etterfulgt av Carl Nielsens fjerde symfoni «det uutslukkelige». http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/11/gardner-og-augestad/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Edward Gardner innleder sitt nordiske fokus denne sesongen med en urframføring av Hellstenius’ sangsyklus for Tora Augestad, etterfulgt av Carl Nielsens fjerde symfoni «det uutslukkelige».

Som så mange andre komponister på 1800-tallet, følte Wagner en nærmest magnetisk dragning mot Goethes skuespill Faust. Han planla å skrive en symfoni over temaet, men endte isteden opp med en virkningsfull konsertouverture der Fausts lengsel og desperasjon kommer tydelig til uttrykk.

Denne kvelden byr også på et spennende møte mellom Gardner og den berlinbaserte bergenssangeren Tora Augestad når vi urfremfører Henrik Hellstenius' nye sangsyklus As if the law is everything. Syklusen er basert på hans musikkdramatiske verk Loven: Mange lover, flere liv, skrevet i forbindelse med Grunnlovsjubileet i 2014.

Vi kan love en energiutladning av de sjeldne når Gardner avslutter konserten med Carl Nielsens svimlende og altomfattende hyllest til selve livet.

«Tora Augestad er utstyrt med en stemmeprakt som er både sterk, personlig og forførende – du verden så vakkert», Nettavisen