Fra den nye verden med BFUng

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester

Fra den nye verden med BFUng

Fredag 24. november

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Etter konserten: Musikalsk nachspiel med ungdomsorkesterets musikere

Kjøp billett

Fredag 24. november kl. 19.30

Fredagsserien | Fredag komplett
Legg til i kalender 2017-11-24 19:30:00 2017-11-24 22:30:00 Europe/Oslo Fra den nye verden med BFUng Grieghallen Tett på i foajeen Etter konserten: Musikalsk nachspiel med ungdomsorkesterets musikere Det oppstår garantert mye positiv energi når de unge musikerne i BFUng og stortalentet Sonoko Miriam Welde slår seg sammen med Edward Gardner i et utadvendt og populært program med amerikansk tilsnitt. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/11/fra-den-nye-verden-med-bfung/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Det oppstår garantert mye positiv energi når de unge musikerne i BFUng og stortalentet Sonoko Miriam Welde slår seg sammen med Edward Gardner i et utadvendt og populært program med amerikansk tilsnitt.

Den amerikanske komponisten John Adams’ overstrømmende, rytmiske og energiske A Short Ride in a Fast Machine begynner kanskje i sakte tempo, men involverer etter hvert hele orkesteret i et virvlende og eksplosivt tempo.

Bergens egen Sonoko Miriam Welde er solist i et annet amerikansk verk, Samuel Barbers lyriske, og samtidig utrolig teknisk krevende, fiolinkonsert fra 1939.

Sonoko Miriam Welde har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester flere ganger, vant NRKs Virtuos-konkurranse i 2014 og har allerede spilt med en rekke store orkestre og musikere. Hun studerer i dag i Berlin hvor hun blant annet undervises av Vilde Frang.

Konserten avrundes med Dvořáks niende symfoni, et mesterstykke hvor komponisten ser tilbake til sitt hjemland fra USA. 

«Sonoko har gjennom flere år vist oss hva som bor i henne, og det finnes en sterk personlig stemme i hennes fiolinspill, som både fascinerer og berører», Leif Ove Andsnes