Festkonsert med BFUng - Carmina Burana

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester

Festkonsert med BFUng - Carmina Burana

Søndag 22. oktober

Grieghallen

Kjøp billett

Søndag 22. oktober kl. 18.00

Legg til i kalender 2017-10-22 18:00:00 2017-10-22 21:00:00 Europe/Oslo Festkonsert med BFUng - Carmina Burana Grieghallen O fortuna! Ung og vital energi vil utvilsomt prege denne festkveldens framføring av Carmina Burana. Orkesteret forsterkes av et stort og sammensatt kor og topp solister. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/10/festkonsert-med-bfung-carmina-burana/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

O fortuna! Ung og vital energi vil utvilsomt prege denne festkveldens framføring av Carmina Burana. Orkesteret forsterkes av et stort og sammensatt kor og topp solister.

Når Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester feirer og inviterer til festkonsert, gjør de det som seg hør og bør med et av den klassiske musikkens mest populære verk: Orffs Carmina Burana, en kantate som pirrer og stimulerer alle sanser.

Tonen settes med Johan Svendsens festlige og høytidelige Fest-Polonaise, opprinnelig skrevet for det store ballet som ble arrangert for Kong Oscar II og Dronning Sofie i daværende Kristiania i 1873.

Torstein Aagaard-Nilsen har både arbeidet med og komponert mye for barn og unge. Hans nye verk, Furer, er skrevet for BFUng og tar utgangspunkt i nypløyd matjord, den som skal gi ny grøde.

Det er to år siden BFUng ble etablert som en videreføring av Ung Symfoni, med en historie som går tyve år tilbake. Kjell Seim har stått i spissen og har vært en inspirerende drivkraft helt siden starten.