Sesongåpning med Gardner og Andsnes

Sesongåpning med Gardner og Andsnes

Torsdag 7. september - Fredag 8. september

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Etter konserten: Musikalsk nachspiel

Kjøp billett

Torsdag 7. september kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie I
Legg til i kalender 2017-09-07 19:30:00 2017-09-07 22:30:00 Europe/Oslo Sesongåpning med Gardner og Andsnes Grieghallen Tett på i foajeen Etter konserten: Musikalsk nachspiel Sjefdirigent Edward Gardner og Leif Ove Andsnes innleder sesongen med romantisk Rakhmaninov, dramatisk Tsjaikovskij og norgespremiere på et nyoppdaget verk av Stravinsky. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/09/sesongaapning-med-gardner-og-andsnes/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Fredag 8. september kl. 19.30

Fredag komplett | Fredagsserien
Legg til i kalender 2017-09-08 19:30:00 2017-09-08 22:30:00 Europe/Oslo Sesongåpning med Gardner og Andsnes Grieghallen Tett på i foajeen Etter konserten: Musikalsk nachspiel Sjefdirigent Edward Gardner og Leif Ove Andsnes innleder sesongen med romantisk Rakhmaninov, dramatisk Tsjaikovskij og norgespremiere på et nyoppdaget verk av Stravinsky. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/09/sesongaapning-med-gardner-og-andsnes/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Sjefdirigent Edward Gardner og Leif Ove Andsnes innleder sesongen med romantisk Rakhmaninov, dramatisk Tsjaikovskij og norgespremiere på et nyoppdaget verk av Stravinsky.

Igor Stravinskys verk Gravsang ble bare framført én gang, på en minnekonsert for hans lærer Nikolaj Rimskij-Korsakov i 1909, før partituret forsvant. I 2015 ble det gjenoppdaget i St. Petersburg-konservatoriets arkiver og spilt for andre gang under ledelse av Valery Gergiev.

Få, om noen, evner å lokke fram poesien i Rakhmaninovs siste klaverkonsert som Leif Ove Andsnes. Den ble for det meste komponert i New York og skrevet om flere ganger. Verden hadde endret seg siden han skrev sine enormt populære andre og tredje klaverkonserter – nye komponister som Bartók, Prokofiev og Stravinsky hadde dukket opp og jazzen hadde gjort sitt inntog. Konserten kjennetegnes uansett av Rakhmaninovs rike og romantiske melodier.

Kveldens helrussiske program avsluttes med Tsjaikovskijs dramatiske og skjebnetunge fjerde symfoni, et av hans mest populære verk.

«... for luminous atmosphere and edge-of-the-seat excitement, Gardner’s Bergen forces offer something special», The Times