Levende legende spiller Beethoven

Levende legende spiller Beethoven

Torsdag 28. september

Grieghallen

Kjøp billett

Torsdag 28. september kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2017-09-28 19:30:00 2017-09-28 22:30:00 Europe/Oslo Levende legende spiller Beethoven Grieghallen Beethovens briljante første klaverkonsert med legendariske Menahem Pressler i kombinasjon med Thomas Dausgaards inspirerte tolkning av Bruckners edle sjette symfoni. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/09/levende-legende-spiller-beethoven/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Beethovens briljante første klaverkonsert med legendariske Menahem Pressler i kombinasjon med Thomas Dausgaards inspirerte tolkning av Bruckners edle sjette symfoni.

Pianisten Menahem Pressler er en levende legende, og det er en ære å få ønske ham, i sitt 94. år, velkommen som solist med orkesteret i Beethovens briljante klaverkonsert. Pressler kan se tilbake på en karriere som har vart mer enn 70 år, både som solist og som medlem av verdens mest berømte klavertrio, Beaux Arts Trio.

Kveldens konsert innleder et nytt og langsiktig Bruckner- og Beethovenprosjekt med den danske dirigenten Thomas Dausgaard som er kjent for sin kreative programmering. Dausgaard er sjefdirigent for BBC Scottish Symphony Orchestra og det svenske kammerorkesteret, og har ledet en rekke innspillinger, deriblant med Beethoven komplette orkesterverker. I den senere tid har han gjort seg bemerket ved sine levende og inspirerende tolkninger av Anton Bruckners symfonier.

«Menahem Pressler created magical lyricism», Los Angeles Times