Enigmavariasjoner

Enigmavariasjoner

Torsdag 14. september

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Kl. 18.45: Edward Gardner i samtale med Julian Anderson

Kjøp billett

Torsdag 14. september kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2017-09-14 19:30:00 2017-09-14 22:30:00 Europe/Oslo Enigmavariasjoner Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.45: Edward Gardner i samtale med Julian Anderson Sjefdirigenten inviterer til en helbritisk kveld. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/09/enigmavariasjoner/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Sjefdirigenten inviterer til en helbritisk kveld. 

Vi starter med Brittens fargerike reise gjennom orkesterets instrumenter, fortsetter med Julian Andersons klanglige reise til virtuelle steder, og ender med en folkekjær finale i Elgars Enigmavariasjoner.

En helbritisk kveld på alle vis, dirigent, solist og tre generasjoner britiske komponister. Konserten innledes med Benjamin Brittens fargerike og episke reise gjennom orkesterets instrumenter. Stykket er variasjoner over et tema komponert av Henry Purcell i 1695, og er en perfekt introduksjon til både orkesteret og den klassiske musikken.

Julian Anderson er en av Englands ledende komponister og det er en glede å kunne presentere hans klaverkonsert for første gang i Norden. Stykket er også det første bestillingsverket fra Edward Gardner og orkesteret. I klaverkonserten The Imaginary Museum tar han han klaveret med på en imaginær klanglig reise til ulike virtuelle steder, ikke bare inne i selve salen, men også utenfor, til en hule, en fjelltopp eller til en katedral.

Elgars fargerike og rørende Enigmavariasjoner, hans mest folkekjære verk, er en passende finale på en britisk helaften.

«Osborne does play the dazzling piano part brilliantly ... and the Bergen Philharmonic plays with the chops of a world class orchestra», Allmusic.com om innspillingen av Messiaens Turangalila.