Festspillenens avslutningskonsert

Festspillene i Bergen

Festspillenens avslutningskonsert

Onsdag 7. juni

Grieghallen

 

kl. 17.15: Introduksjon på engelsk ved Annabel Guaita m/Tim Rushton i foajeen.

Kjøp billett

Onsdag 7. juni kl. 18.00

Legg til i kalender 2017-06-07 18:00:00 2017-06-07 21:00:00 Europe/Oslo Festspillenens avslutningskonsert Grieghallen kl. 17.15: Introduksjon på engelsk ved Annabel Guaita m/Tim Rushton i foajeen. Festlig finsk opptakt, a-mollkonserten og Stravinskys Ildfuglen på nye vinger. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/06/festspillenens-avslutningskonsert/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Festlig finsk opptakt, a-mollkonserten og Stravinskys Ildfuglen på nye vinger.

Verk av Sibelius og Saariaho utgjør begynnelsen på slutten av Festspillene 2017, fremført av Bergen Filharmoniske Orkester under ledelse av den finske dirigenten John Storgårds. De fortsetter – tradisjonen tro – med a-mollkonserten, i år med bergenseren Joachim Carr som solist.

Etter pausen venter en storslått forestilling, hvor Dansk Danseteater under ledelse av koreograf Tim Rushton presenterer en moderne versjon av Ildfuglen til Stravinskys verdensberømte musikk. Rushton's nye iscenesettelse beveger seg mot nåtiden og er plassert i et grafisk landskap med pulserende videoprojeksjoner.

Gjennom musikk, dans og visuelle effekter, portretteres universets tosidighet av kaos og orden, underkastelse og dominans, seier og tap. En scene fylt av opprør, skjønnhet og raffinert kroppsbeherskelse runder av årets festspill.

«Magiske dansebilder», ifølge Jyllands-Posten.

Dansk Danseteater
Maxim-Jo Bech McGosh, Luca Marazia, Alessandro Sousa Pereira, Emily Nicolaou, Lucia Pasquini, Joe George, Jessica Lyall, Lukas Hartvig-Møller, dansere