Sesongavslutning: Invitasjon til dans

Sesongavslutning: Invitasjon til dans

Torsdag 4. mai

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Kl. 18.45: Introduksjon ved Andrew Manze
Etter konserten: Musikalsk nachspiel

 

Kjøp billett

Torsdag 4. mai kl. 19.30

Kr. 500 / 470 / 420 / 340 (student/barn kr. 100)

Legg til i kalender 2017-05-04 19:30:00 2017-05-04 22:30:00 Europe/Oslo Sesongavslutning: Invitasjon til dans Grieghallen Tett på i foajeen Kl. 18.45: Introduksjon ved Andrew Manze Etter konserten: Musikalsk nachspiel Komponistene Carl Maria von Weber og ikke minst Hector Berlioz står i fokus når Andrew Manze og tidligere residensmusiker Lawrence Power avrunder sesongen, ved å invitere til dans. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/05/sesongsavslutning-invitasjon-til-dans/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Komponistene Carl Maria von Weber og ikke minst Hector Berlioz står i fokus når Andrew Manze og tidligere residensmusiker Lawrence Power avrunder sesongen, ved å invitere til dans.

Carl Maria von Weber komponerte rondoen for klaver i 1819. Hector Berlioz var en forkjemper for Webers musikk i Frankrike, og da han i 1841 ville dirigere Webers opera Der Freischütz ved Pariser-operaen, krevde operaen som skikken var at det måtte legges til ballett-scener. Berlioz orkestrerte da Webers pianostykke. 

Harold i Italia er løselig basert på Byrons populære langdikt Childe Harold's Pilgrimage, om den melankolske vandreren Harolds vandringer og refleksjoner. 

Kveldens dirigent, Andrew Manze, sier det slik:

«Selv om tittelen Harold i Italia refererer til Lord Byrons dikt, ser jeg verket mer som en beskrivelse av Berlioz' egne reiser og strabaser (Hector i Italia?). Omgitt av orkestrale stormer, syngende pilgrimer og røvernes orgier, er vår drømmende, romantiske vandrer Lawrence Power, vår tids «Paganini of the viola».» 

Spesielt for denne konserten har Andrew Manze også tilrettelagt to sanger for bratsj og orkester: Berlioz’ egen «La Captive» for mezzosopran og orkester, og Berlioz' versjon av den gamle franske visa «Plaisir d'amour».