Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester på Torgallmenningen

Festspillene i Bergen

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester på Torgallmenningen

Torsdag 25. mai

Torgallmenningen

Gratis utendørskonsert

Torsdag 25. mai kl. 14.00

Legg til i kalender 2017-05-25 14:00:00 2017-05-25 17:00:00 Europe/Oslo Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester på Torgallmenningen Torgallmenningen Musikalsk festfyrverkeri fra byens yngste filharmonikere. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/05/bergen-filharmoniske-ungdomsorkester-paa-torgallmenningen/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Musikalsk festfyrverkeri fra byens yngste filharmonikere.

De 90 medlemmene i Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFUng) spiller for hele byen og halve Sandviken – minst! – når de gjør sin festspilldebut på storscenen på Torgallmenningen.

Gratiskonserten åpner storslagent med Sjostakovitsjs briljante orkesterfyrverkeri, og på programmet står flere fargerike favorittverk: Ravels fengende Bolero, Griegs Norsk dans og utdrag fra Bizets opera Carmen, der de kjente melodiene står i kø.

BFUng fikk sin offisielle debut i 2015, Bergen Filharmoniske Orkesters jubileumsår, og gjør nå flere konserter i året. Det nye ungdomssym­foniorkesteret bygger videre på Ung Symfoni, og drives av Musikkselskapet Harmonien i sam­arbeid med Griegakademiet ved Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger og Barratt Dues talentprogram i Bergen.

De unge musikerne i alderen 15 til 25 år kommer fra hele Vestlandet, og ledes av orkesterets faste dirigent Kjell Seim.

Støttet av GC Rieber Fondene