Norske fjorder, franske bølger

Norske fjorder, franske bølger

Fredag 21. april

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Etter konserten: Musikalsk nachspiel

Kjøp billett

Fredag 21. april kl. 19.30

Kr. 470 / 420 (student/barn kr. 100)

Legg til i kalender 2017-04-21 19:30:00 2017-04-21 22:30:00 Europe/Oslo Norske fjorder, franske bølger Grieghallen Tett på i foajeen Etter konserten: Musikalsk nachspiel Hør de bergenske ungdomsfilharmonikerne i et program som spenner fra to markante norske komponister til fransk impresjonisme. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/04/norske-fjorder-franske-boelger/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Hør de bergenske ungdomsfilharmonikerne i et program som spenner fra to markante norske komponister til fransk impresjonisme.

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester ledes denne kvelden av Kjell Seim og Edward Gardner. Kjell Seim holder seg i Norge, mens Gardner ser til Frankrike og to hovedverk fra de to store impresjonistene Claude Debussy og Maurice Ravel. 

Arne Nordheims Floating ble skrevet i 1970 og er et verk hvor fortid og nåtid flyter sammen. I Tri fjordar forener Geirr Tveitt folkloristiske elementer i en universell uttrykksmåte. Debussys La Mers rike og stemningsfulle beskrivelse av havet er en impresjonistisk milepæl.

BFUngs fine solister får virkelig vist seg fram i Ravels populære verk, Bolero fra 1928. Stykket er bygget rundt et fengende tema som gjentas i de ulike instrumentgruppene samtidig som orkestersatsen og volumet øker, før det hele ender i et fargesprakende fyrverkeri.

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester mottar generøs støtte fra G C Rieber Fondene, Kavlifondet, Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB, Trond Mohn, Bergen kommune og Hordaland Fylkeskommune.