Gardner og Grieg

Gardner og Grieg

Torsdag 20. april

Grieghallen

Kjøp billett

Torsdag 20. april kl. 19.30

Kr. 500 / 470 / 420 / 340 (student/barn kr. 100)

Legg til i kalender 2017-04-20 19:30:00 2017-04-20 22:30:00 Europe/Oslo Gardner og Grieg Grieghallen Edward Gardner gir seg i kast med orkesterets signaturverk i særklasse, Griegs a-moll konsert. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2017/04/gardner-og-grieg/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Edward Gardner gir seg i kast med orkesterets signaturverk i særklasse, Griegs a-moll konsert.

Jean-Efflam Bavouzet har spilt med orkesteret tidligere og høster gode omtaler for sine innspillinger. Vi gleder oss til å oppleve ham i samspill med Gardner og orkesteret i Griegs a-moll konsert, som også skal spilles inn på cd.

Bartóks dansesuite ble bestilt til feiringen av 50-årsjubileet for etableringen av Ungarns hovedstad Budapest i 1923. Den hyppig framførte suiten har et folkemusikalsk preg med påvirkning fra både ungarsk, rumensk, slovakisk og arabisk folkemusikk.

Etter pausen framføres Elgars første symfoni fra 1908. Elgar brukte mange år på komposisjonen, og den ble mottatt med voldsom begeistring under urfremføringen i Manchester. Symfonien ble faktisk spilt rundt hundre ganger i løpet av året.

Arrangeres med generøs støtte fra Rika AS ved Yvonne og Bjarne Rieber.