Mozart og Haydn - tilbake til røttene

Mozart og Haydn - tilbake til røttene

Torsdag 29. oktober

Grieghallen

Kjøp billett

Torsdag 29. oktober kl. 19:30

Kr. 490 / 460 / 410 / 330

Legg til i kalender 2015-10-29 19:30:00 2015-10-29 22:30:00 Europe/Oslo Mozart og Haydn - tilbake til røttene Grieghallen To av Mozarts mest kjente symfonier, begge komponert i tonearten g-moll, står på programmet denne kvelden. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2015/10/mozart-og-haydn-tilbake-til-roettene/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

To av Mozarts mest kjente symfonier, begge komponert i tonearten g-moll, står på programmet denne kvelden.

Først får vi høre «den lille», brukt i innledningen til filmen Amadeus, mens «den store» g-moll symfonien avslutter konserten. Bortsett fra at begge symfoniene har samme toneart, er det snakk om svært ulike verk. Det første et tidlig ungdomsverk mens den siste viser den modne komponisten.

I løpet av sitt opphold i London komponerte ikke Haydn bare symfonier, men også ett av sine fineste vokalverk, Scena di Berenice. Teksten er hentet fra Metastasio, en av barokkens største librettister, og omhandler det ulykkelige forholdet mellom Berenice og Demetrius.

Den allsidige svenske sopranen Lisa Larsson har nylig spilt inn en Haydn-cd sammen med kveldens dirigent Jan Willem de Vriend og Combattimento Consort Amsterdam.

Programmet fremføres også i Sandane, Førde og Florø 30.10 -1.11.