Brudeferden i Hardanger - en filmkonsert

Brudeferden i Hardanger - en filmkonsert

Torsdag 24. september

Grieghallen

Kl. 18.45: Tett på i foajeen. Glimt fra orkesterets historie ved Reidar Storaas.
Kl. 19.30: Konsert.

Kjøp billett

Torsdag 24. september kl. 19.30

Kr. 490 / 460 / 410 / 330

Legg til i kalender 2015-09-24 19:30:00 2015-09-24 22:30:00 Europe/Oslo Brudeferden i Hardanger - en filmkonsert Grieghallen Kl. 18.45: Tett på i foajeen. Glimt fra orkesterets historie ved Reidar Storaas. Kl. 19.30: Konsert. Brudeferden i Hardanger er et stumfilmepos av Rasmus Breistein fra 1926. Filmen vises på lerret mens orkesteret spiller under ledelse av Rune Bergmann. http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2015/09/brudeferden-i-hardanger-en-filmkonsert/ Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Brudeferden i Hardanger er et stumfilmepos av Rasmus Breistein fra 1926. Filmen vises på lerret mens orkesteret spiller under ledelse av Rune Bergmann.

Filmen viser dramatisk, norsk bondekultur og innleder den store nasjonalromantiske perioden i norsk film. Historien er et klassisk kjærlighetsdrama om de som ikke får hverandre på grunn av ulik stand og økonomiske kår.

Rasmus Breistein ble født på gården Breistein i Åsane i 1890. Han var både felespiller og skuespiller, men det var film han ville lage. Han pantsatte gården og lagde sin første film Fante Anne i 1920. Han fikk så kapital til å produsere Brudeferden i Hardanger i 1926. Filmen er basert på fortellingen Marit Skjølte av Kristofer Janson. I hovedrollen møter vi en ung Aase Bye, og den siden så kjente Alfred Maurstad fikk her sin filmdebut.

Filmen ble rekonstruert av Norsk filminstitutt i 2007. Musikken ble rearrangert og komponert av Halldor Krogh, og fremført av Bergen Filharmoniske Orkester. Filmen vises på lerret mens orkesteret spiller under ledelse av Rune Bergmann. Filmen er tilgjengelig på DVD.

Vi markerer at det er 150 år siden den finske symfoniske mesteren Jean Sibelius ble født med å innlede kveldens konsert med hans syvende og siste symfoni. Den ble skrevet i 1924, kun et par år etter at Sibelius besøkte Bergen for å dirigere egne verker.