De Unges Konsert

De Unges Konsert

Over 500 unge talenter har fått sjansen til å være solist med Bergen Filharmoniske Orkester siden den første De Unges Konsert i 1938. 
De Unges Konsert 2019 finner sted i Grieghallen torsdag 25. april

Nå kan du søke De Unges Konsert 2019

Vi inviterer unge musikere til prøvespill i Bergen. Please follow this link for information in English.

Bergen Filharmoniske Orkester har helt siden 1938 hatt tradisjon for å slippe til unge talenter. For store kunstnere som Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Tine Thing Helseth, Truls Mørk, Vilde Frang og Lise Davidsen har konserten vært et viktig trinn i karrieren. 

Konsert og priser

Totalt fem solister velges ut etter prøvespill og får være solister med Bergen Filharmoniske Orkester på De Unges Konsert i Grieghallen i Bergen torsdag 25. april 2019. Dirigent er Cathrine Winnes. Konserten strømmes direkte på BergenPhilLive.no

For solistene dekker vi alle reise- og oppholdskostnader. Alle solistene mottar NOK 75.000 i stipend fra Kavlifondet. Tilhørerne velger i tillegg sin favoritt som får Kavlifondets publikumspris på NOK 20.000.  

Hvem kan søke?

Instrumentalister født i 1995 eller senere og sangere født i 1992 eller senere kan søke om å få prøvespille til De Unges Konsert 2019. Alle innenfor aldersspennet som studerer musikk i Norge, Sverige, Danmark og Finland, uavhengig av nasjonalitet, kan søke. Norske, svenske, danske og finske statsborgere kan søke uavhengig av hvor de studerer.

Søknadsskjemaet finner du nederst på denne siden. 

Hvordan søke?

Det blir holdt prøvespill til De Unges Konsert i Bergen fredag 22. februar 2019.

For å kunne bli vurdert som deltaker på prøvespill må du sende inn søknadsskjemaet under innen fredag 18. januar 2019. Søknadsskjemaet må inneholde lenke til et videoopptak på YouTube av repertoaret du ønsker å spille på prøvespillet og, dersom du velges ut, på De Unges Konsert i april. Repertoaret skal vare minimum 10 og maksimalt 15 minutter.

Opptaket må være produsert i 2018 eller 2019. Det skal kun bestå av repertoaret ditt og må være uredigert. Både liveopptak og flerkameraopptak er tillatt. Merk opptaket med tidspunkt og sted. Husk å bruke innstillingen «unlisted» og ikke «private» når du laster opp videoen din til YouTube.

Invitasjon til prøvespill sendes innen 1. februar 2019.

Prøvespill

Prøvespilldato: Fredag 22. februar 2019 i Grieghallen, Bergen

Inntil 15 søkere blir invitert til prøvespill i Bergen etter prekvalifiseringen. De som blir invitert får dekket hotell i Bergen fra 21.2. til 22.2. samt inntil NOK 1500 av sine reisekostnader.

Prøvespillrepertoaret er det samme som konsertprogrammet. Dette skal vare minimum 10 og maksimalt 15 minutter.

Musikkselskapet Harmonien stiller med akkompagnatør til prøvespillet. Det er også mulig å benytte egen pianist, men vi dekker ikke kostnader til reise og opphold.

Det er lov til å bruke noter både på prøvespill og på konserten.

Lurer du på noe? Kontakt prosjektkoordinator Sunniva Øiestad på sunniva@harmonien.no.

De Unges Konsert støttes av Kavlifondet.

 

Søknadsfristen er nå passert.

Juryen

Sverre Marceliussen

Prøvespilljuryen i Stuen på Barratt Due musikkinstitutt. Fra venstre: Akkompagnatør Lina Braaten, Ilene Chanon, Håkon Matti Skrede og Åsta Jørgensen. Foto: Sverre Marceliussen.

Se opptak fra De Unges Konsert på BergenPhiLive

Unges Konsert 2018:
Kristina Vårlid, gitar
August Schieldrop, tuba
Emil Havold Næshagen, bass-baryton
Alva Holm, fiolin

De Unges Konsert 2017
Karin Osbeck, mezzosopran
Soran Lind, saksofon
Sara Esturillo, harpe
Philip Zuckerman, fiolin
John Nalan, piano

De Unges Konsert 2016
Matilda Sterby, sopran
Olga Jørgensen, piano
Kristin Hammerseth, fløyte
Ragnhild Kyvik Bauge, fiolin
Magnus Holmander, klarinett